• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Erdőmentőnek álltak a Lilly dolgozói egy napra

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

A mozgásukban korlátozott gyermekek és felnőttek számára is látogathatóvá tettek egy erdei tanösvényt.

A több mint 140 éves tradícióval rendelkező Lilly gyógyszergyártó vállalat magyarországi munkatársai ebben az évben, október 11-én, ismét egy nemes cél érdekében fogtak össze: a Jószolgálati Napon saját kétkezi munkájukkal újítottak fel, és tettek akár a mozgásukban korlátozott gyermekek és felnőttek számára is az év minden napján látogathatóvá egy erdei tanösvényt.

Sajnos jelen pillanatban az ország területén alig akad olyan kirándulóhely, amely a mozgássérülteknek is lehetőséget nyújtana a természetben való kirándulásra, kikapcsolódásra. Szerencsére a Lilly gyógyszergyár magyarországi dolgozói segítségével ez a szám tovább bővült. A Lilly Hungária munkatársai ugyanis idén már 8. alkalommal nyújtottak segítő kezet olyan gyerekeknek és felnőtteknek, akiknek a lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy a mozgásukban nem korlátozott emberekhez hasonlóan bárhová, bármikor, akadályok nélkül eljussanak, kikapcsolódhassanak.

Az úgynevezett „Lilly Jószolgálati Nap" a vállalat nemzetközi kezdeményezése, amelynek keretében minden év őszén a világ közel 70 országában, mintegy 25 ezer Lilly munkatárs dolgozik önkéntesen egy egész napot különböző karitatív célok szolgálatában.

A magyarországi projektjük ebben az évben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó, az Ócsai láperdő területén fekvő Selyem-réti erdei tanösvény egy szakaszának felújítása és részleges akadálymentesítése volt, murvaszórással, talajkiegyenlítéssel, speciális, akadálymentes padok, ülőkék elhelyezésével, illetve a már meglévő pihenőpadok, asztalok renoválásával.

“Egészségügyi szakemberekként tudjuk jól, hogy a természet közelsége számos testi és lelki betegség kezelésében az egyik legjobb kiegészítő terápia. A betegségek megelőzésének, és persze a kikapcsolódásnak pedig egyik legkézenfekvőbb forrása a túrázás, a kirándulás. Bízunk benne, munkánkkal hozzájárultunk ahhoz, hogy még több kiránduló, sőt a kerekesszékkel közlekedők számára is elérhetőbbé és élvezhetőbbé váljon a megújult tanösvény." – nyilatkozta Fehér Mihály a Lilly Hungária Kft ügyvezető igazgatója.

A projekt lebonyolításában és a szakszerű kivitelezésben az Erdőmentők Alapítvány valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói és önkéntesei voltak a vállalat segítségére. - tudatta a cég.

Legolvasottabb cikkeink