• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az EMMI csapata is szaladni fog

Hírek Forrás: Weborvos

Szándéknyilatkozat aláírásával állt ki a sport mellett az EMMI és a BSI. Két, a vezetőkből álló EMMI váltó is indul a maratonstafétán.

A futás jubileumi éve kapcsán ma sajtótájékoztatót tartott a Budapest Sportiroda (BSI) 11 nappal a 30. SPAR Budapest Maraton Fesztivál előtt. A jubileumi eseményre idén október 10 és 11-én kerül sor. A sajtótájékoztatón Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere elmondta, hogy egy 2014-ben publikált Európai Uniós (Eurobarometer) felmérés szerint a 2010-ben elkezdett sportpolitikai irány helyes utat jelölt ki - tudatták közleményben.

Magyarországon a 2009. évi 5%-ról négy év alatt 15%-ra nőtt a rendszeresen sportolók aránya. Ez a vizsgált időszak legjelentősebb növekedését jelenti az Európai Unióban. "A sport kiemelten fontos kormányzati ágazat, a nemzet közös értéke. Felmenő rendszerben bevezetésre került a mindennapos testnevelés, amelynek eredménye, hogy 889 ezer diák immár minden nap sportol, ezáltal egészségesebben él. Célunk, hogy 2018-ra 500000 gyermek sportoljon szervezett keretek között" - tette hozzá a miniszter.

Sor került az EMMI és a BSI közötti szándéknyilatkozat aláírására Balog Zoltán miniszter és Kocsis Árpád ügyvezető közt. Balog Zoltán gratulált a 30. SPAR Budapest Maraton Fesztivál rendezőinek, hogy ennyi éven át fáradságos munkával szervezték és építették a futófesztivált, mely már "kultikussá" vált a budapestiek és a magyarok szemében. "A szándéknyilatkozattal ezt a több évtizedes munkát is elism erjük"- tette hozzá.

dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy az EMMI szerepvállalása minden korábbinál erőteljesebb, 134 futóval vesznek részt az eseményen. Elmondta, hogy két, a vezetőkből álló EMMI váltó is indul a Flora Maratonstafétán. Többek közt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Farkas Anikó, kabinetvezető is starthoz áll.

A 2012-ben elindított kezdeményezésnek megfelelően az EMMI csapattagjai látássérült és mozgássérült sporttársaikkal közösen futva teljesítik távot. A minisztérium vezetői példájukkal arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy mind többen segítsék fogyatékkal élő társaikat abban, hogy a sportolás öröme ne csak az egészségesek kiváltsága legyen. dr. Szabó Tünde kiemelte, hogy idén először rendezik meg az EMMI Suli Kupát. A futófesztivál bármelyik számára nevezhetnek az iskolák: egy intézményből legalább 10 fő (diák és felnőtt együttesen). Az iskolai csoportok a „kollektív nevezés" keretein belül az alapnevezési díjhoz képest jelentős kedvezményt kapnak.