• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Egyre valószínűbb a március 14-i sztrájk

Lapszemle 2019.02.27 Forrás: merce.hu
Egyre valószínűbb a március 14-i sztrájk

A sztrájkelőkészítő-bizottság tárgyalásai a kormányzattal sikertelennek minősíthetőek.

Eredménytelen sztrájktárgyalások esetén március 14-én figyelmeztető sztrájkot tartanak a kormányzati, önkormányzati és szociális szférában is. Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók  Szakszervezetének  (MKKSZ) elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, a sztrájkelőkészítő-bizottság tárgyalásai a kormányzattal sikertelennek minősíthetőek, ezért hivatalosan levélben is tájékoztatták Gulyás Gergely és Pintér Sándor minisztereket a döntés tényéről - tudósított a Mérce.hu.

Boros Péterné elmondta, hogy a bérek rendezésével és a növekvő túlórákkal kapcsolatban teljes a bizonytalanság az államigazgatásban, sokan máris a pályaelhagyáson gondolkodnak. Azt is elmondta, az utóbbi hetek mozgósítási tapasztalatai a szakterületen azonban pozitívak.

Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke mindehhez hozzátette, a bérhelyzetet tekintve a szociális ágazat évtizedek óta a bérhelyzet sereghajtója, „talán csak a mezőgazdasági idénymunkások” keresnek rosszabbul mint ők. Köves szerint a probléma a rendszerszintű, egyetlen eddigi kormányzat sem volt hajlandó érdemben foglalkozni az ágazattal, pedig szerinte minden társadalom egyik legfontosabb tualjdonsága az, hogyan bánnak a leginkább elesettekkel.

Ezzel szemben a szociális munkások bére jelenleg nem éri el a szakmunkás minimálbért „ez pedig felháborító és megalázó!” Ezért sztrájkbizottságban küzdenek tovább a helyzet rendezésért.

Boros Péterné ezek után bejelentette, március 14-én sztrájknapi sajtótájékoztatóval jelentkeznek majd újra, ahol az addigi fejleményekről is beszámolnak. Sajtókérdésre elmondta, tegnap már kaptak értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumából, amelyben ők azt írták, március 6-án 11 órára a tárca képviselője már várja a sztrájkbizottságot, máshonnan konkrét jelzés még nem kaptak.

A Mérce kérdésére Boros Péterné azt is elárulta a sztrájktárgyalások folyamán a lehető legkomolyabban veszik majd a kormány esetleges javaslatait, és ajánlatait is, az egyeztetések pedig szerinte bizonyosan nem lesznek rövidek. Ehhez azt is hozzátette, komolytalan ajánlatokból természetesen nem kérnek. A teljes beszámoló itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink