• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Érdekes folyamatok zajlanak a magyar magánegészségügyben

Lapszemle 2019.07.08 Forrás: portfolio.hu
Érdekes folyamatok zajlanak a magyar magánegészségügyben

A vezető cégek a megbízási szerződéssel foglalkoztatott szakemberek nélkül összesen 4100 körüli alkalmazottal rendelkeznek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is elkészítette a magánegészségügyi cégek teljesítményének elemzését a legutolsó, 2018-as adatok alapján a portfolio.hu. Gyűjtésükben 29 cég szerepel, vagyis inkább szerepelt volna, ugyanis két cég a cikk megírásáig még nem tette közzé legutóbbi számait (a Medicover és a Dr. Rose). A két érintett vállalat nélkül összesen 53 milliárd forintos árbevételt termeltek a szektor legnagyobb szereplői, ami 11,5%-os növekedésnek felel meg szektorszinten, míg 2017-ben ez 16% volt - írták.

2018-ban a teljes szektor árbevétel-növekedésének mediánja 14,3% volt gyűjtésünk szerint, ami lassulás a 2017-ben látott 15,2% után. A magánpiaci szereplők (gyűjtésünkben nem csak betegellátó társaságok szerepelnek) azonban még így sem panaszkodhatnak, az alábbi táblázatban szereplő 27 társaság közül csupán három szenvedett el árbevétel-csökkenést, miközben egyes intézmények kiugró bevételemelkedést tudtak felmutatni. Az árbevétel növekedési ütemének tekintetében az élen tavaly a Nemzetközi Gyógyászati Szerviz Kft (IMS) végzett a maga 54%-os bővülésével. A második helyen az Emineo Magánklinika állt 48,9%-os növekedéssel, a Duna Medical Center szintén látványos, 42,7%-os bővülést produkált tavaly, amivel 2,2 milliárd forintra ugrott a bevétele. Ezzel a betegellátó magánszolgáltatók sorrendjében feljött az 5.-6. helyre. Azt is érdemes megjegyezni az új magánklinika nyitása előtt álló DMC kapcsán, hogy már 2017-ben is óriási növekedést produkált: 95%-os árbevétel-növekedésével az élen végzett. A magánklinikák versenyében az árbevétel összege tekintetében továbbra is a Budai Egészségközpont áll az élen 7,6 milliárd forintos árbevételével. A Medicovert és a BEK-et nagyobb különbség után követik a magánklinikák, köztük a Róbert Magánkórházat a sorai közt tudó TritonLife Csoport 2,6 milliárdos árbevétellel.

A legnagyobb adózott eredményt a Kreatív Fogklinika érte el 775 millió forintjával, a második helyen szerepelt az Affidea Diagnosztika, a harmadik legmagasabb profitot a Centrum Lab érte el, amely egyébként 2018 végén beolvadt a negyedik Synlab társaságba. Együttesen nyilván ők lennének az élen. A betegellátást végző szolgáltatók közül a Budai Egészségközpont 428 milliós nyeresége emelkedik ki, igaz a BEK profitja csökkent 2017-hez képest.További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink