• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Gyermekgyógyítás fénnyel festett falak között

Hírek 2020.12.09 Forrás: Weborvos
Gyermekgyógyítás fénnyel festett falak között

Adventi fényfestéssel várják az ügyeletre érkezőket a Bethesda Gyermekkórházban, ezzel is oldani akarják a feszülségeket.

Több kórház gyermekosztályát átalakították koronavírusos felnőttek ellátására, így a Bethesda Gyermekkórház fogadja jelenleg azokat a gyerekeket, akiket egyébként nem ebbe az intézménybe szállítanának be. A szokásos betegforgalom mellett egy-egy felvételes ügyeletben 100-150 gyermek is érkezik a kórházba, akiknek ráadásul szigorúbb intézeti szabályokkal kell szembenézniük. A kórház célja, hogy minden lehetséges módon csökkentse a gyermekek feszültségét, ezért december minden estéjén más és más különleges adventi fényfestés borítja a Bethesda Gyermekkórház homlokzatát, ezzel kedveskedve az ügyeleti ellátásra érkező gyermekeknek és kísérőjüknek.

„Egy-egy felvételes ügyeletben 100-150 gyermek is érkezik a kórházba, eleve rémült állapotban, sötétben, maszkos orvosok közé. Ezen is szeretnénk enyhíteni ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel, hiszen egészen más érzés belépni egy mézeskalácsházba, mint egy rideg kórházépületbe” – vallja Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője, az ötlet egyik kidolgozója. „A gyerekek ámulva nézik az épületet, s kevésbé riadtan lépnek be oda. Minden este más és más fénykompozícióval örvendeztetjük meg őket, december 5-én például egy három emelet magas mikulás várta a gyermekeket. A járvány idején különösen kreatívnak kell lennünk, hogy a növekvő és természetes szorongást valamilyen módon csökkentsük mind a gyerekek, mind a dolgozók körében. A fényfestés sötétedéstől hajnalig látható december minden estéjén.”

A kórház főigazgatója, dr. Velkey György kiemeli, hogy több városi kórház gyermekosztályát alakították át koronavírusos felnőttek ellátására, így a szokásos betegforgalom mellett a Bethesda tehermentesíti ezeket az intézményeket azzal, hogy fogadja azokat a gyerekeket, akiket egyébként nem ide szállítanának. „A gyerekeknek, szülőknek, gyógyítóknak is sokféle nehézséggel kell szembenézniük, szigorúbbak az intézményi szabályok, be kell tartani a látogatási tilalmat, egy gyermeket csak egy szülő kísérhet. Ezekben a helyzetekben még fontosabb, hogy találékonyak legyünk, és egy kis mosolyt csaljunk minden hozzánk betérő arcára, így a gyógyítás, együttműködés is gördülékenyebb lesz.”

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink