• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Harmadszor rendezik meg a védőnők védőoltási konferenciáját

Hírek 2021.09.22 Forrás: Weborvos
Harmadszor rendezik meg a védőnők védőoltási konferenciáját

A gyermekkorban esedékes oltások mellett, egyre gyakrabban van igény a felnőttek vakcinálására is.

A Magyar Védőnők Egyesülete szervezésében idén 3. alkalommal rendezik meg pénteken a Lurdy Házban a Védőoltási Országos Konferenciát, melynek célja felhívni a társadalom, a családok, és minden érintett figyelmét az egészség értékére, megőrzésére, melyhez a védőoltások nagyban hozzásegítenek - áll az egyesület keddi közleményében.

Az évtizedek óta alkalmazott védőoltásokkal számos fertőző betegséget sikerült megfékezni világszerte. Az elmúlt évszázadot a baktériumok elleni zömmel sikeres védekezés uralta. Napjainkban egyre ritkábbak az egyes fertőző megbetegedések, a kötelező védőoltások jó átoltottsági szintje miatt, de szórványosan azonban még mindig előfordulnak, ezért fontos hogy a szakemberek ismerjék a fertőzések forrásait, okait, védekezés lehetőségét, a védőoltások hatását.

A 21. század egyik kiemelkedő fontosságú kihívása a vírusfertőzések és az általuk okozott megbetegedések legyőzése. A gyermekkorban esedékes oltások mellett, egyre gyakrabban van igény a felnőttek vakcinálására is, amit az egész világon végig söprő COVID 19 járvány is megerősített.

Mint a közleményben írják: A védőnői hivatás, mint a népegészségügy egyik fontos pillére nagyban hozzájárul a lakosság egészséges életvitelének kialakításához egészségfejlesztési, nevelési tevékenységével, valamint jelentős szerepet tölt be az információk átadásában, a védőoltások szervezésében.

Az idei Konferencia fő témái között szerepel a koronavírus járvány elmúlt egy évének tapasztalatai, a védőoltások hatása, valamint, hogy a negyedik hullám küszöbén milyen ismeretekkel rendelkezünk a Delta variánsról. Megismerhetik a résztvevők, hogy a gyermekek körében hogyan zajlik a koronavírus fertőzés, miben tér el a felnőttek megbetegedésétől, milyen tünetekre kell figyelniük a szülőknek. Ezen kívül arról is szó lesz, hogy a várandósok körében milyen tünetek alapján lehet megkülönböztetni a COVID-19 fertőzést az influenzától.

Szó lesz arról is, hogy a COVID-19 pandémai idején adhatóak-e az iskolai kötelező oltások, vagy halasztani kell. A védőoltások hosszabb ideig tartó tömeges halasztása ugyanis idővel az általuk védett súlyos betegségek járványos megjelenéséhez vezethet, amíg azonban a védőoltási rendszer fennmarad, ezek nem fordulhatnak elő. A már fiúknak is adható HPV elleni oltás eredményeit is számba veszik a konferencián.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink