• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Három súlyos sérültet már itthon ápolnak

Hírek Forrás: MTI

Hurghadai baleset: megérkezett Budapestre a három sebesültet szállító repülőgép.

Ma hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre - értesült az MTI.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán késtő este tájékoztatta közleményében az MTI-t arról, hogy Kairóból elindult a sebesülteket szállító repülőgép. Ismertette azt is, hogy a három sebesültön kívül a gépen utazott egy hozzátartozó, valamint az Országos Mentőszolgálat specialistája, aki az egyiptomi orvosokkal együtt dolgozott azért, hogy a sérültek szállítható állapotba kerüljenek.

Az egyik súlyos sérült - egy hozzátartozójával - előreláthatólag csütörtök reggelig még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, amely miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.

MTI fotó: Lakatos Péter

Szijjártó Péter napközbeni sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és csütörtök estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek.

Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen 17 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Szerdán reggel pedig Hurghadából az egyiptomi buszbaleset újabb öt magyar sérültjét indították útnak repülőgéppel Budapestre.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.

Újabb kilenc sérült térhet haza

Csütörtök délelőtt felszállt a kilenc sérültet Hurghadából Magyarországra szállító repülőgép - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Ezzel a géppel tér haza Budapestre az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is. Kairóban még egy súlyos sérült és kísérője tartózkodik, gépük előreláthatóan csütörtök délután indul Kairóból, és este érkezik Budapestre - olvasható a közleményben.

Hozzátették, valamennyi eddig hátra maradt személyi ingóságot az utazási iroda charter gépével szerdán hazaszállítottak, és a csomagok kiosztását is az utazási iroda szervezi meg.
A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, a Miniszterelnökség erről az AN-26-osok magyarországi landolása után ad tájékoztatást - írták.


Jó állapotban vannak a hazaszállított sérültek

Jó állapotban van az a kilenc sérült, akit csütörtök délután szállítottak Magyarországra Hurghadából - mondta Nagy Ferenc, a szállítást lebonyolító Europ Assistance operációs vezetője Budapesten.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a gép landolása után tartott sajtótájékoztatón a vezető - a korábbi közlést pontosítva - azt mondta, a fedélzeten hét könnyebb és két súlyos sérült volt, mindannyian jól viselték az utazást. Egyiptomban először egy állami kórházba kerültek, ahol - mint fogalmazott - tragikus körülmények között voltak, onnan sikerült őket egy magánkórházba szállítani.

Közlése szerint az egyiptomiak segítőkészek voltak, próbáltak a mentőknek és a sebesülteknek is segíteni. A magyar sérültek szintén nagyon sokat segítettek egymásnak - tette hozzá.
Egy súlyos sérült még Kairóban van, de az esti órákban ő is Budapestre érkezik - mondta Nagy Ferenc.
Kalmár László, a Europ Aissistance ügyvezető igazgatója azt mondta, a szállítás és a szervezés eddigi költségei meghaladják a 60 millió forintot.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a tizenegy holttestet a repülőtérről szintén a Europ Assistance szállítja el.
Karsai Márta, a Groupama biztosító utasbiztosítási osztályvezetője azt mondta, annak a négy családnak, amelynek a Groupamánál volt biztosítása, és a hozzátartozójuk meghalt a balesetben, félmillió forint segélyt adnak.

A Dornier típusú gép nem sokkal délután 3 óra előtt landolt Budapesten, a kilenc sérültet hétfős orvoscsoport kísérte. A sérülteket mentőautókkal a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték.