• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jobb velünk a világ koncert Hobóékkal

Hírek Forrás: Weborvos

Már csak két hét van hátra az év izgalmas zenei eseményének ígérkező koncertig.

Már csak két hét van hátra az év egyik legnagyobb zenei eseményének ígérkező Jobb velünk a világ! koncertig, amely 2011. november 13-án kerül megrendezésre a Budapest Sportarénában. A jótékonysági koncert idei fellépői: Hobo és Bandája, az Ismerős Arcok, a Msztrál, Krizbai Teca illetve a szervező Nemadomfel Együttes.

A Jobb velünk a világ! rendezvénysorozat egy fogyatékossággal élő fiatalok által életre hívott, általuk megszervezett program, amely bebizonyítja, hogy a hátrányban élők és a sérültek is képesek arra, hogy példát mutassanak a társadalomnak. A 2010-ben megvalósult és a 2011-es jótékonysági koncert célja közös: egy olyan referencia értékű lakóotthon létrehozása sérült emberek számára, amely modern környezetvédelmi technológiákat felhasználva passzívházként tud működni. E technológiával megépülő lakóotthon létrehozásával az első passzívház közintézmény kezdené meg működését Magyarországon.

Az elmúlt három évben szervezett Jobb velünk a világ! rendezvényein összesen 33 millió forint adomány gyűlt össze, melyből felújításra került a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nevével fémjelzett csíksomlyói árvaház, mely 120 fiatal lakóhelyét biztosítja, s elindult Szendrőládon egy a roma gyerekek felzárkózását segítő, családi nevelést kiegészítő otthon is.

A Nemadomfel Együttesről
Értelmileg akadályozott előadók hozták létre az együttest 2004-ben azért, hogy saját erejüket és tehetségüket latba vetve küzdjenek az előítéletek leépítéséért, a társadalmi empátia növeléséért. Első lemezük 2005-ben, második 2007-ben jelent meg az EMI gondozásában. Azóta a zenekar életéről Álomturné címmel többszörös díjnyertes film is készült. Az együttes tagjai pedig 2006 decemberében – az esélyegyenlőségért végzett munkájukért – miniszteri kitüntetést kaptak.

A lakóotthonokról
Az 1990-es évekig a sérült embereket általában több száz fős, a települések határain kívül eső intézményekben látták el, jelentős mértékben megfosztva őket a társadalmi részvételtől. Ebben az időben kezdődött el a „kitagolás" folyamata, melynek célja, hogy a sérült emberek kis közösségekben lakóotthonokban éljenek, hasonlóan a társadalom többi tagjához. A lakóotthon fogyatékos felnőttek lakhatását szolgáló lakás vagy ház. A berendezés és a lakókörülmény teljes mértékben igazodik a helyi közösség és település normáihoz. Optimális esetben az együttlakók létszáma nem haladja meg a nyolc főt, de maximum 12 fő lakik együtt. A lakóotthon személyre szabottan a legteljesebb mértékben támogatja az önálló életvezetés lehetőségét, adott esetben a fogyatékosság mértékének függvényében, a konkrét igényeket figyelembe véve biztosítja a rendszeres, de többnyire alkalmi jellegű segítségnyújtást.