• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Ortopédiai szakrendelésektől a 3 Teslás MRI-ig

Hírek 2021.02.22 Forrás: Weborvos
 Ortopédiai szakrendelésektől a 3 Teslás MRI-ig

Az idei év eddigi legnagyobb fejlesztése, hogy a kórház régiós MR fúziós prosztatabiopszia referenciaközpont lett.

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az eredetileg mozgásszervi-gerincgyógyászati profillal indult Budai Egészségközpont (BEK), amely mára az egyik legjelentősebb magántulajdonú egészségügyi szolgáltatóvá vált Magyarországon. Az intézet három rendelőjében több mint 300 neves szakorvos 45 szakterületen látja el nap, mint nap a pácienseket. Az elmúlt két évtizedben közel 330 000 magánszemély, illetve vállalati és biztosítói ügyfél vette igénybe a központ privát járóbeteg-szolgáltatásait. A több mint 10 milliárd forint bevételű cég üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot (OGK) is, amely évtizedek óta a magyarországi mozgásszervi gyógyászat élen járó intézménye - tudatta az ünnpelt közleményben. 

„Amikor 2001-ben magán ortopédiai szakrendelésekkel megnyitottuk a Budai Egészségközpontot, az volt a célunk, hogy a minőségi betegellátás mellett olyan személyre szabott szolgáltatásokat nyújtsunk, melyek során a pácienseket egyenrangú felekként kezeljük. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy mára már teljes körű járóbeteg-szakellátást és hét szakosztályon fekvőbeteg gondozást is biztosítunk. Ezenkívül speciális, elsősorban vállalatok számára készített egészségügyi csomagokat, valamint komplex szűrőprogramokat is kidolgoztunk az elmúlt 20 évben, amelyek a legnépszerűbb szolgáltatásaink közé tartoznak. Nemzetközileg elismert szakorvosaink, világszínvonalú diagnosztikai és műtéti eszközparkunk, valamint a leggyorsabb ügyintézést lehetővé tevő integrált informatikai rendszerünk garantálják partnereink elégedettségét” – mondta Dr. Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont főorvosa és ügyvezető igazgatója.

A BEK utóbbi két évtizedének mérföldkövei közé tartozik az OGK 2005-től történő üzemeltetése, amely hazánk egyetlen olyan kórháza, ahol a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát lefedik. Az intézmény szintén ebben az évben helyezte üzembe – Magyarországon az elsők között – a direkt digitális (DDR) röntgenberendezést, amellyel alacsonyabb sugárterheléssel végezhetők a radiológiai vizsgálatok. 2007-ben indult a privát fekvőbeteg-ellátás, majd egy évvel később a BEK bevezette az integrált minőségirányítási rendszert, és megszerezte az ISO és MEES minősítéseket (eddig összesen négyszer).

2011-ben az egészségközpont megnyitotta harmadik telephelyét, és az OGK-t a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Kiváló Gyógyászati Központok hálózatának akkreditált tagjává választották. 2013-ban startolt az online ügyfélszolgálat, majd két évre rá új betegfelvételi központtal és intenzív terápiás osztállyal bővült a létesítmény. 2017-ben az év magánrendelőjének választották a BEK-et, majd 2018-ban stratégiai megállapodást kötött az OTP Egészségpénztárral. 2019-ben több új készülék beszerzése mellett megnyílt a negyedik telephely is a Váci úton, tavaly pedig elindult a gyermek gerincsebészeti program és egy csúcskategóriás, 3 Teslás MRI készülékkel gyarapodott a géppark. 2020-ban megalapult továbbá a BEK Akadémia, amely az intézet oktatási és továbbképzési tevékenységeit fogja össze.  

A Budai Egészségközpont az egészségügyi ellátás mellett a megelőzésben és a betegedukációban is fontos szerepet játszik. Blogjain (Útikalauz Anatómiába blog, Gerinces blog, HRDoktor), YouTube-csatornáján és egyéb kommunikációs platformjain a legkülönbözőbb betegségekkel kapcsolatban ad tanácsokat. Számos prevenciós füzetet és könyvet is kiadott, ilyen a Gerinckontroll vagy az Útikalauz az egészséghez című kiadvány, továbbá a Magyar Televízióban látható Mozogj Otthon! adássorozat is a központ gyógytornászaival készült. Oktatási tevékenységének elismeréseként a kórházat 2017-ben Nekem szól! Egészségértési Díjban részesítették. 

Bár a járványhelyzet továbbra is nagy kihívást jelent a magánegészségügyi szektorban, a Budai Egészségközpont lendülete nem tört meg: a folyamatosan zajló korszerűsítések részeként a mára 70 ágyasra nőtt magán fekvőbeteg osztályon tovább bővül az elérhető szolgáltatások köre. Az intézményben a gerincsebészet, az ortopédia és az általános sebészet mellett 2021 januárjától elindult az urológiai, a belgyógyászati, a tüdőgyógyászati és a baleseti sebészeti ellátás is. A páciensek biztonságát teljes nagykórházi szolgáltatási környezet: központi intenzív osztály, laboratóriumi és radiológiai háttér, illetve éjszakai és ünnepnapi orvosi ügyelet biztosítja.

Az új fekvőbeteg szolgáltatások elindításán túl az idei év eddigi legnagyobb fejlesztése, hogy a kórház régiós MR fúziós prosztatabiopszia referenciaközpont lett. A BEK 2021-es tervei között szerepel továbbá egy új kórházi szárny építése is a Királyhágó utcában, annak érdekében, hogy a központ szakterületei 21. századi körülmények között, növekvő kapacitásokkal szolgálhassák a betegeket, illetve a lakosság szükségleteihez igazodva további szakterületekkel is bővülhessen a portfóliója. A bővítés célja továbbá, hogy több hely legyen a kutatási és oktatási tevékenységek számára.

Legolvasottabb cikkeink