• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

OVSZ-kampány: A sport mindenkié, ahogyan az élet is!

Hírek 2024.06.18 Forrás: Weborvos
OVSZ-kampány: A sport mindenkié, ahogyan az élet is!

Kampányt indít a vérellátó szolgálat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára a nyári hónapokban is, a jelszó: szurkoló vagyok.

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2024. június 18. és 2024. szeptember 9. között Sportolói véradó kampányt indít, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára a nyári hónapokban is, illetve népszerűsítse a sportot, mint az egészséges életmód egyik alappillérét. A projekthez számos neves sportoló is csatlakozott.

Az Országos Vérellátó Szolgálat biztosítja azt, hogy az egészségügyi intézmények számára rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény a betegellátáshoz – mondta Bayerné Dr. Matusovits Andrea az intézmény főigazgatója.

A vezető hangsúlyozta, hogy „ennek megvalósításához nemcsak a vérellátás hatékony tervezése és szervezése szükséges, hanem időről-időre emlékeztetni kell a lakosságot arra, hogy egyetlen önkéntes jócselekedetükkel három emberéletet menthetnek meg.

A nyári időszakban is fontos, hogy az emberek elmenjenek vért adni, hiszen hétköznapokon 1600-1800 véradóra van szükség Magyarországon, ahhoz, hogy fent lehessen tartani a biztonságos vérkészletet. Ehhez 40-60 helyen várja az OVSz a jelentkezőket minden hétköznap. Mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebbi véradópontot a Szolgálat honlapján.

A hamarosan induló projekthez számos hazai olimpikon, parasportoló és sportoló csatlakozott, Ligetvári Patrik a Telekom Veszprém KC játékosa a kampányról elmondta: „Mindenképpen buzdítanám az embereket, hogy jöjjenek vért adni. Nagyon sok embernek van szüksége sajnos vérre és mindig jó segíteni. Ha sok ember egyszer eljön, az már nagy segítség lenne minden embernek, aki rászorul erre.”

A fenti időszakban az OVSz kéthetente ajándékokat sorsol ki a kampányban résztvevők között. A játékban való részvételhez csak annyit kell tenni, hogy az adatfelvétel során jelzi a véradó, hogy „Szurkoló vagyok”, ezzel pedig részt vesz a Sportolói véradó kampányban.