• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Segítség a készülő Bókay Arcrekonstrukciós Centrumhoz

Hírek 2020.10.23 Forrás: Weborvos
Segítség a készülő Bókay Arcrekonstrukciós Centrumhoz

Az évek folyamán a kezelt páciensek száma folyamatosan nőtt, amelynek köszönhetően egy új intézmény létrehozására nyílt lehetőség.

Tízmillió forintos adománnyal segíti az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika által nemrég alapított Bókay Arcrekonstrukciós Centrum helyiségeinek nagyszabású felújítási munkálatait az Indotek Group, és ezáltal egy közel ötven millió forintos projekthez nyújt jelentős anyagi segítséget. A vállalatcsoport a felajánlott összeggel hozzájárul a klinika új néven alapított központjának kialakításához és így több helyiség felújításához. A tervek szerint ez év végéig megvalósuló Bókay Arcrekonstrukciós Centrum projekt során az épületrész infrastrukturális modernizálása mellett a kapcsolódó műtő felújítása is a Klinika tervei között szerepel, a teljes projekt várhatóan 50-100 milliós költségvetésű lesz - tudatta közleményében az adományozó.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika tíz éve végzi az arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal született gyermekek sebészeti kezelését, amellyel az orvosok esztétikailag is javítanak a fiatal betegek életminőségén. Az egészségügyi központ már gyakran a születés előtt képes diagnosztizálni a páciensek betegségeit, ráadásul a meghatározott kezelési sémák több műtétet és éveken át tartó kezelést is jelenthetnek, ezért a klinika csecsemőkortól gyakorlatilag fiatal felnőtt korukig ellátja a kezelésre szoruló betegeket. 2019-ben a központ mintegy 120 új, elsődleges műtétet végzett, és az évek folyamán a kezelt páciensek száma folyamatosan nőtt, amelynek köszönhetően egy új intézmény létrehozására nyílt lehetőség.

„A Bókay Arcrekonstrukciós Centrum kialakításával lehetővé válik az arcrendellenességgel született csecsemők és gyermekek éves kezelési számának növelése és olyan minőségi sebészeti ellátás biztosítása, amely kiemelkedő Magyarországon és Európában. Az Indotek Group keresi az olyan lehetőségeket, amelyekkel a családok és a felnövekvő generációk tagjainak a megfelelő egészségügyi ellátás biztosításához járulhat hozzá, emellett elhivatott olyan csoportok támogatása iránt, amelyek hasonló célokat tűznek ki. A projekt keretében olyan helyiségek megvalósítására kerülhet majd sor, amelyek elengedhetetlenek egy klinika napi működtetéséhez - írták.

Legolvasottabb cikkeink