• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

A gyermekklinika sem használja az adományágyakat

Lapszemle 2019.03.14 Forrás: hvg.hu
A gyermekklinika sem használja az adományágyakat

A klinika egyáltalán nem jelezte a kifogásait, az adományozók most  visszakérik az ágyakat.

Nemcsak a budapesti Heim Pál kórháznak nem felelnek meg azok a több mint ötven intézményben sikerrel használt összecsukható ágyak, amelyeket az "Ágyat az anyukáknak" mozgalmat elindító Orosvári Zsolték ajánlottak fel az intézményeknek, hanem a Debreceni Gyermekklinikának sem - írta a hvg.hu.

„Köszönettel fogadtuk azt a 20 darab összecsukható ágyat, amelyet az Anyák az Anyákért Alapítvány adományozott 2018. december 19-én a Debreceni Gyerekgyógyászati Klinika részére. Ezen ágyak hozzásegítenek minket ahhoz, hogy még jobb és komfortosabb elhelyezést tudjunk biztosítani a beteg gyermekeiket kísérő édesanyák számára” – írta február 25-én az Anyák az Anyákért Alapítványnak dr. Veres Gábor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

Felvetődhet persze a kérdés, hogy a kórházvezető miért február végén köszönte meg a még karácsony előtt kapott az fekvőhelyeket. A válasz viszonylag egyszerű: az ágyadományozási akciót még november elindító (azóta be is fejező) Orosvári Zsolt és a lebonyolításban segítő Anyák az Anyákért Alapítvány a hónap közepén levélben kért magyarázatot az intézménytől, hogy miért nem kerültek ki az átadott ágyak a gyógyító osztályokra, a gyerekeiket kísérő szülők ugyanis arra panaszkodtak, hogy továbbra is a földön kénytelenek aludni a kórtermekben. Erre az érdeklődésre írta – magyarázat helyett – a fenti köszönőlevelet az igazgató, így Orosvári Zsolték abban bíztak, hogy hamarosan ott is birtokba vehetik a szülők a fekvőhelyeket.

De nem így lett. A kórházból még a hét elején is az ágyak hiányára és méltatlan körülményekre panaszkodtak a székeken kucorogva éjszakázó anyukák, az intézmény igazgatója szerdán pedig kerek perec azt írta a hvg.hu (egyébként két héttel korábbi) megkeresésére, hogy a gyermekklinika kórtermeiben nem tudják használni az adományágyakat, ezért az épülethez tartozó kismamaszállóban helyezték el őket. Az okokról a teljes cikkben olvashatnak

Legolvasottabb cikkeink