• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A tüdőbelgyógyászat már átköltözött a Nyíri útra

Lapszemle Forrás: baon.hu

A pakolás azonban még jópár napig el fog tartani.

Csütörtökön költözött át a kecskeméti megyei kórház tüdőbelgyógyászati osztálya az Izsáki útról a Nyíri úti új épületbe, összesen 32 beteggel. Nagyon szép itt minden, tiszta és világos a szoba, jól fel van szerelve, modernek az ágyak – összegezte kedvező benyomásait Tatár Endre. A kecskeméti kerekesszékes férfi volt az első beteg, akit csütörtökön délelőtt átszállítottak a Nyíri úti új kórházi épületbe, azon belül is a harmadik emeletre, a tüdőbelgyógyászati osztály új helyére. Tatár Endrét üdvözölte egyébként dr. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár – a kórház volt főigazgatója – és Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti alpolgármester is, akik csütörtökön ellátogattak az új épületbe – írja a Petőfi Népe – online.

Hál' istennek gond és probléma nélkül, gördülékenyen ment az átköltözés, köszönhetően annak, hogy itt már minden nagyon jól elő volt készítve – mondta dr. Bozóky Géza, a tüdőbelgyógyászati osztály vezető főorvosa. Tőle megtudtuk: 17 fekvő- és 15 járóbeteget vitt át csütörtök délelőtt az Izsáki útról a Nyíri útra a betegszállító-szolgálat. Az osztályvezető főorvos kijelentette: új helyük a hotelszolgálat szempontjából összehasonlíthatatlan a régivel, óriási javulást jelent a betegek komfortja terén. Orvosszakmailag ugyancsak nagyot léptünk előre, mert már nem vagyunk távol mindentől. Eddig, az Izsáki úti telephelyen az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy ugyan rengeteg akut beteget láttunk el, de délután 2 óra után gyakorlatilag csak a fonendoszkópra és a tapasztalatunkra hagyatkozhattunk. Itt viszont minden rendelkezésre áll, a teljes diagnosztikus háttér biztosítva van, az egész épület kinézetre is 21. századi, nyugat-európai színvonalú – tette hozzá dr. Bozóky Géza.

Néhány drágább műszer kicsomagolása még pár napot igénybe vesz, de nagyjából jövő hét közepére mindennek flottul kell működnie. Hetek óta túlórázunk, gyakorlatilag minden nap 12 órában dolgoztunk nővérek, asszisztensek, orvoskollégák közösen, hogy meg tudjuk oldani a költözködést. Az Izsáki úton is el kellett látni a betegeket, ugyanakkor itt is fel kellett készülni mindenre. Hogy minden jól ment, abban a teljes kórházi személyzet erőfeszítése benne van – jegyezte meg az osztályvezető főorvos.