• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Aranyanyudíjat kapott a gyulai doktornő

Lapszemle Forrás: beol.hu

A közelmúltban megtartott szavazáson az Aranyanyudíj közönségdíját érdemelte ki az orvos kategóriában dr. H. Nagy Katalin PhD.

A Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályának gyermekdiabetológus főorvosát, a magasan a legtöbb szavazatot kapott gyulai szakembert nemcsak az elismerés, hanem egész életútja, a gyermekek érdekében végzett kimagasló tevékenysége miatt választottuk a hét emberének. A kitüntetettel a beol.hu portálja készített interjút.

– Ha megengedi, először egy kis múltidézésre kérnénk. Hogyan, miként választotta az orvosi hivatást?

– Korábban nem volt a családban orvos, ugyanakkor mégsem mondhatom, hogy az alma messze esett a fájától, hiszen édesanyám körzeti nővér volt Gyomaendrődön. Sokat tanultam tőle az emberek szeretetéről, a segíteni akarásról, és azt hiszem, neki köszönhetően választottam hivatásomat. Az egyetem elvégzése után helyezkedtem el első és eddigi egyetlen munkahelyemen, a gyulai gyermekkórházban, ahol hihetetlen lelkesedéssel, magas szakmai tudással találkoztam a kezdetektől fogva. Ebben az inspiráló környezetben a gyermekgyógyászati diploma megszerzése után gyermek-tüdőgyógyászatból szakvizsgáztam. Látva a cukorbeteg gyermekek számának növekedését, kollégáim ösztönzésére is, megszereztem a gyermekdiabetológus végzettséget, ezzel párhuzamosan megalapoztuk a gyermekdiabetológiát Gyulán. Valahogy így kezdődött.

– Az orvosi hivatás a maga szépségei mellett számos nehézséget is tartogat. Ön mit tekint munkája legnehezebb és legfelemelőbb részének?

– A legnehezebb feladat, amikor közölni kell a szülőkkel, hogy a cukorbetegség élete végéig elkíséri gyermeküket, folyamatos inzulinpótlásra, diétára lesz szükség. A legszebb, hogy munkám során fantasztikus kis embereket ismerhetek meg, olyan gyerekeket, akik semmiben sem különböznek kortársaiktól, akik mindannyian különleges, nagyszerű egyéniségek, és, akik mindannyian megküzdenek betegségükkel.

- A szülők szerint Ön mindig kedves és mosolygós. Honnan meríti a belső erőt?

– Talán az alaptermészetem is ilyen, de nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy ez csak belülről jön. A családom, férjem és két gyermekem remek, stabil hátteret biztosít. Sokat jelentenek számomra a kedves visszajelzések, amit a szülőktől és a gyermekektől kapok. Emellett a gyermekosztályon szűkebb és tágabb értelemben is egy nagyszerű kollektíva tagja lehetek. Olyan emberek között dolgozhatom, akik annak szentelték az életüket, hogy segítsenek a gyermekeknek.

A teljes interjú a beol.hu portálján olvasható