• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Aranygaluska juttathatott kórházba tizenhat embert

Lapszemle 2023.04.26 Forrás: beol.hu
Aranygaluska juttathatott kórházba tizenhat embert

Megjelentek az élelmiszerbiztonsági hatóság munkatársai annál a vendéglőnél, ahol az ételek készültek, majd be is záratták.

Összesen tizenhat battonyait vizsgáltak meg, láttak el kórházban ételmérgezés gyanúja miatt, közülük többeket még mindig fekvőbeteg osztályon kezelnek. Szalmonellafertőzés történt a dél-békési településen, az egyik vendéglő aranygaluskája okozhatta a bajt, de hogy pontosan mi történt, azt a hatósági vizsgálatnak kell kiderítenie - írja a beol.hu.

Szalmonellafertőzés történt Battonyán még pénteken – kaptuk az információt olvasónktól, aki hozzátette: az érintettek elfogyasztották az egyik helyi vendéglő napi menüjét, melyben vaníliaöntetes aranygaluska is szerepelt. Rosszul lettek, s a hétvégén többen kórházba kerültek, olyan erős tüneteik voltak.

A battonyaiak érdeklődésünkre elmondták, már volt, akinél szombaton jelentkezett hányás, más megúszta rossz szájízzel. Mint a helybéliek fogalmaztak, vasárnap már megjelentek az élelmiszerbiztonsági hatóság munkatársai annál a vendéglőnél, ahol az ételek készültek, majd be is záratták.

A Békés Vármegyei Kormányhivatalnál arról tájékoztatták hírportálunkat, hogy a bejelentést követően azonnal megkezdték az eset kivizsgálását és helyszíni szemlét tartottak. A hatóság a helyszínen feltárt hiányosságok, szabálysértések miatt megtette a szükséges intézkedéseket és az érintett vendéglátó-ipari egység működését azonnali hatállyal felfüggesztette. "A vizsgálathoz szükséges minták levétele megtörtént, ezek laboratóriumi vizsgálata jelenleg is tart, a folyamatban lévő eljárásról nem áll módunkban bővebb felvilágosítással szolgálni” – írták megkeresésünkre.

...

A Békés Megyei Központi Kórház vezetősége hírportálunk kérdésére elmondta, szombat és hétfő között összesen öt beteget szállítottak be Battonyáról a gyulai kórházba. Nem hivatalos információink szerint kisgyermek is került kórházba, 40 fokos lázzal, erős  hányással, hasmenéssel. A betegek állapota keddre már javult a gyógyszeres kezelés, illetve a folyadékpótlás hatására. Az Orosházi Dr. László Elek Kórházba ételmérgezés gyanújával szombattól összesen 11 beteget szállított be az Országos Mentőszolgálat, közülük jelenleg 7 pácienst kezelnek a fekvőbeteg osztályokon.

További részletek a cikkben,