• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az egészségkárosodotti támogatás 2 százalékkal nő

Lapszemle Forrás: hirado.hu

"Semmilyen valóságalapja nincs annak, hogy 60 milliárd forintot vonnának ki jövőre a szociális támogatások rendszeréből".

Jelentősen felülírná a rászorultság alapján járó vagy adható segélyek rendszerét az a két törvénymódosítási javaslatcsomag, amelyekről kedden kezdődött meg a vita a parlamentben. Egyebek mellett megszűnne a rendszeres szociális segély és a lakásfenntartási támogatás. A rászorulóknál kieső forrásokat az önkormányzatok pótolhatnák ki.

Semmilyen valóságalapja nincs annak, hogy 60 milliárd forint kivonás történik jövőre a szociális támogatások rendszeréből – közölte Czibere Károly. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára az M1 Az Este című műsorában, amelyet a hiradó.hu foglalt össze.

Elmondta: Magyarországon 1,4 millió ember él a jövedelmi szegénységküszöb alatt, ezt az Európai Unió számolta ki. 2013-ról 2014-re negyedmillió ember került ki a szegénységgel fenyegetettség állapotából – mutatott rá. A KSH és az unió statisztikai hivatal eltérő számait azzal magyarázta, hogy az Eurostat egy évvel korábbi adatokkal dolgozik, mint a magyar szerv.

Czibere Károly a műsorban egyértelművé tette, hogy a rendszeres szociális segély nem szűnik meg. Az aktív korúak jövedelemkompenzáló, jövedelempótló segítsége ugyanis jelenleg két formában létezik, és önkormányzati meghatározottságú. Az egyik azoknak, akik munkaképesek – a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a másik azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem munkaképesek, például egészségkárosodottak – világított rá.

A jövőben mindkét támogatást megerősítik: egyrészt a megállapítás az önkormányzatoktól a járásokhoz kerül, másrészt megszűnik a vegyes finanszírozás, csak a központi költségvetés terhe lesz – hangsúlyozta. Átalakulás csak az elnevezésben történik, a rendszeres szociális segély helyett ugyanis egészségkárosodotti és gyermekfelügyeleti támogatás lesz – emelte ki. A feltételek ugyanakkor változatlanok lesznek, és ugyanazok kapják majd meg a segítséget, akik eddig is. Az egészségkárosodotti támogatás összege ráadásul 2 százalékkal emelkedik – emelte ki a szociális ügyekért felelős államtitkár.

További részletek a weboldalon.