• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Az oktatásban dolgozók egészségére is figyelnek

Lapszemle 2018.08.30 Forrás: orientpress.hu
Az oktatásban dolgozók egészségére is figyelnek

Szükség van a prevencióra és a kezelésre is, amelyre eddig nem fordítottak elég nagy figyelmet az oktatás területén.

2017. szeptember 1-jén indult az a GINOP projekt, amely a dél-alföldi, az észak-magyarországi és a közép-dunántúli régióban, négy – az oktatási ágazatban érintett – érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósult meg.

A ginop-5.3.4-16-2016-00011 azonosító számú projekt célja az oktatásban dolgozók testi és mentális egészségének megőrzése és fejlesztése volt célzott tájékoztatás és prevenció által. A projekt záró sajtótájékoztatóján Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke elmondta, hogy sikeresnek tartja a projekt megvalósulását és hangsúlyozta, hogy az is egy fontos eredmény, hogy a négy konzorciumi partner közösen dolgozott együtt, attól függetlenül, hogy a munkavállalót vagy a munkaadót képviselik - adta hírül az OrientPress Hírügynökség.

Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke szakmai tájékoztatójában kiemelte, hogy a vizsgálatok alapján elmondható, hogy az iskolai balesetvédelemben nincsenek nagy problémák, viszont előtérbe került a stressz kezelésének fontossága. A kutatások azt bizonyítják, hogy ezen a területen szükség van a prevencióra és a kezelésre is, amelyre eddig nem fordítottak elég nagy figyelmet az oktatás területén.

Nagy Viktória, a projekt Észak-Magyarország Régió koordinátora a projekttel kapcsolatos számadatokat ismertette a sajtó képviselőinek. A három régióban megvalósuló pályázat keretében összesen hét rendezvény valósul meg a magyar oktatásban dolgozók számára, ahol 600 fő közvetlen, személyes tájékoztatása zajlott. A kiemelt témák a stressz, a kiégés kezelése, a képernyő előtti munkavégzés veszélyei, valamint az ergonómiai kockázat, amely szintén magas ezen a területen. A projekt keretein belül 600 fős kérdőíves kutatás, valamint munkavédelmi szakember képzés is zajlott. A szakmai kiadványok megjelenésének remek fogadtatása volt a használók körében. 6 olyan kiadvány készült, amely többek között a munkabiztonság, munkaegészségügy és a munkabalesetek témáit ölelik fel. Ezek a szakmai anyagok is megtalálhatóak a projekt honlapján letölthető formában egyéb, napi munkát segítő információk, tesztek, tudástár, videók mellett.

Legolvasottabb cikkeink