• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Életéért küzd a rákbeteg Tibor

Lapszemle Forrás: baon.hu

Tibor bal lábát tavasszal csontrák miatt amputálták.

A betegség azonban a tüdejére is átterjedt. Gyógykezelése – amit nem támogat a társadalombiztosító – komoly anyagi terhet jelent családjának. Édesanyja végső elkeseredésében kért segítséget szerkesztőségünktől – írja a Petőfi Népe – online.

A 21 éves fiúnál tavaly diagnosztizálták a csontrákot. Betegsége nyáron lábdagadással kezdődött. Az orvosok Félegyházáról Kecskemétre, onnan pedig Budapestre utalták, ahol szövetminta alapján állapították meg Tibor súlyos betegségét – részletezte az édesanya. Képzelheti, mit éreztünk, amikor szembesültünk a hírrel. A kezelés kemoterápiával indult, de a várt gyógyulás elmaradt, ezért fiunk bal lábát márciusban teljesen eltávolították – idézte fel a történteket Aranka. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a betegség Tibor tüdején is megjelent. Mivel gyermekem nagyon nehezen viselte a kemoterápiát, más gyógymódot kellett választani.

Ekkor keresték fel szakemberek javaslatára a szülők prof. dr. Dávid Tamást, akinek a rákgyógyításban kifejlesztett természetes alapanyagokra épülő módszerét már világszerte bejegyezték, itthon azonban nem támogatja a társadalombiztosító. Az édesanya elmondta, a kezelés lényege, hogy hetente háromszor, nagydózisban, intravénásan Tibor C-vitamint kap, emellett pedig speciális teakeveréket fogyaszt. Ennek költsége hetente csaknem harminc ezer forint, amit nagyon nehezen tud kigazdálkodni az öttagú család. Tibornak ugyanis két kistestvére is van: a négyéves Jancsika, és a kilenc hónapos Milán. Egy fizetésből és a gyesből gyakran a legszükségesebbekre alig futja.

Tibor leszázalékolása is folyamatban van, de a bürokrácia malmai lassan őrölnek. A fiatalember eddig egyetlen fillért sem kapott. Ezért fordul segítségért olvasóinkhoz az édesanya, aki elmondta elsősorban pénzre lenne szükségük, de minden más adományt szívesen fogadnak – írja a lap.

A Pintér házaspár nehéz helyzete ellenére bizakodó, mindent megtesznek fiuk gyógyulásáért. Tibor csak fizikailag gyenge. Gyakran ő tartja a lelket szüleiben is. Betegsége miatt tanulmányait nem tudta befejezni. Kőművesnek készült, most viszont új terveket szövöget. Mint mondta, műlábbal igen korlátozottak a lehetőségei igen korlátozottak. De bízik abban, hogy hamarosan sikerül valóra váltania gyermekkori álmát. Mivel mindig is vonzódott a zenéhez DJ szeretne lenni. Vágyai megvalósításában szülei mellett barátai is támogatják.

Pintér Tiborné elérhetősége: 06-70/541-60-79
A család bankszámla száma: 11600006-00000000-56412624