• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Életmentő műtéten esett át az Operett sztárja

Lapszemle Forrás: blikk.hu

Egy napon múlt Dancs Annamari (29) élete.

A Budapesti Operettszínház sztárjának hasában egy litert vért találtak, amikor fájdalomra hivatkozva felkereste a kórházat. A színésznő hetek óta próbált az Ördögölő Józsiás bemutatójára egy fel nem ismert petefészekcisztával, amely a terhelés miatt leszakadt, így az énekesnőn életmentő műtétet kellett végrehajtani. Az erdélyi születésű lány Tamási Áron mesedarabjában alakította volna a tündérkirálylány Jázminát, ám ehelyett kórházban fekszik egy friss műtéti sebbel – olvasható a blikk.hu portálján.

Annamari már hetek óta gyengének érezte magát, de ezt betudta a sűrű programjának. Hiszen miközben a premierre próbált délelőttönként, esetenként dupla előadásokon állt helyt a Miss Saigon Csárdáskirálynő és a Borgála főszerepeiben.

– Az életem a színpad, de most ide vagyok kényszerítve – nyilatkozta a kórházi ágyán Annamari elgyötörten, de boldogan, hiszen megúszta a lehető legrosszabbat. Minden álmom valóra vált az Operettszínházban, és nagyon vártam ezt a szombati bemutatót, nagy lelkesedéssel készültem Tamási hősnőjének szerepére, Székelyföldről is többen készültek feljönni a fővárosba. Szerdán viszont már annyira fájt a hasam, hogy a próba helyett inkább orvoshoz mentem. Aztán ami rutinvizsgálatnak indult, annak életmentés lett a vége. Kiderült, hogy petefészekcisztám van, amely valószínűleg az elmúlt hetek terhelése és táncpróbái miatt sajnos leszakadt, és vérezni kezdett. Amikor megműtöttek, több mint egy liter vér volt a hasamban. Ha bemegyek a próbára szerda délelőtt, valószínűleg nem érem meg a másnapot – tette hozzá a színésznő.

A nőgyógyászati ciszták akár közvetlen életveszélyt is okozhatnak, erősítette meg a Blikk szakértője, dr. Kóczán István belgyógyász, aki azt is elmagyarázta, miért is volt annyira veszélyes Dancs Annamari helyzete. A ciszta egy olyan hólyag, amely egy szervre rátelepedve megtelik folyadékkal, amely lehet vér vagy nyirok. Ha ez megreped, akkor súlyos vérzést okozhat, és a beteg akár el is vérezhet – emelte ki a belgyógyász.