• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Elindul a poszt-Covid ambulancia a Bajai Szent Rókus Kórházban

Lapszemle 2021.04.02 Forrás: baon.hu
Elindul a poszt-Covid ambulancia a Bajai Szent Rókus Kórházban

A kórház a poszt-Covid betegek gondozására is felkészült, és részben már működtetünk ilyen ambulanciát.

A koronavírus elleni védőoltásról, arról, hogy milyen mértékben változtatta meg az intézmény munkatársainak mindennapjait az elmúlt évben a járvány, illetve a poszt-Covid tünetekről Dr. Tóth Gábor intézményvezető főigazgatót kérdezte a baon.hu.

– Nagyon nehéz volt az elmúlt év, főleg az utóbbi néhány hét. Óriási pszichés és fizikális terhelés jellemzi az egészségügyben dolgozók munkáját – tudta meg Dr. Tóth Gábor intézményvezető főigazgatótól. 

– Nem szabad elfelejteni, hogy a betegellátást, a járóbeteg-ellátást ugyanúgy folytattuk, ezen kívül még kialakítottunk egy Covid-osztályt, ahol gyógyítjuk a betegeket. A kórház dolgozóit rosszul érintette a változás, de az első sokkból kikerülve, néhány hét után már egy kicsit mindenki fellélegzett. Sajnos ősszel újra megnőtt a betegek száma – részletezte az intézményvezető. Megtudtuk továbbá, hogy a kiskunhalasi kórházat is segítik: többen is dolgoznak ott, idén januártól pedig már az oltakozásban is részt vesz a Bajai Szent Rókus Kórház minden dolgozója.

– A korábbi feladataink szinte megkétszereződtek, de elmondhatom, hogy a kórház dolgozói lelkiismeretesen állnak a munkához. Igaz, mostanra már szemmel látható, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan fárad a csapat a nagy nyomás miatt. Fontosnak tartom azonban kiemelni, hogy mindenki részt vesz az ellátásban; az összes kórházi dolgozó jelen van az oltópontokon, a Covid-osztályon és a Covid-sürgősségin is, amiért hálás vagyok. Csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatok minden kollégáról, dolgozóról – emelte ki a főigazgató. (...)

– A poszt-Covid szindróma egy létező dolog; mentális, pszichés és fizikális tünetegyüttes. Nem szabad félvállról venni! Az a gondolkodás, hogy „ha átestem a koronavíruson, az védettséget jelent”, nem jó megközelítés. Kórházunk a poszt-Covid betegek gondozására is felkészült, és részben már működtetünk ilyen ambulanciát – mondta el Dr. Tóth Gábor intézményvezető főigazgató.

Mint megtudták, a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói a Covid-ellátásban résztvevőket tavaly óta kiemelt odafigyeléssel, pszichiátriai tanácsadással, tudatos táplálkozással segítik a munkájukban. Egy újabb lehetőség pedig a jövőben a kismamákat érinti: azokat, akik a második és harmadik trimeszterben járnak, a Bajai Szent Rókus Kórházban szeretettel fogadják és védőoltásukról gondoskodnak.

Legolvasottabb cikkeink