• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elismerték a kecskeméti háziorvost

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe Online

Nyolcadik lett az Országos Alapellátási Intézet által szervezett „Az év praxisa" szavazáson dr. Katona Judit kecskeméti háziorvos.

A versenyre egy betege jelölte a doktornőt, méltatva odafigyelését, szakértelmét. Leírta: Katona Judit egy ultrahangos szűrővizsgálat során észrevette, hogy a jobb veséjében daganatos elváltozás van. „Még azon a napon, amikor befejezte a rendelést, személyesen jött velem a megyei kórházba, és ismét megvizsgáltatott egy kollégájával. Később a CT alátámasztotta, hogy a daganatos elváltozás rosszindulatú. Ekkor leültetett és elmagyarázta, hogy milyen esélyeim vannak. Meggyógyulhatok, ha időben kiveszik a daganatot, ha azonban húzom az időt, az akár az életembe is kerülhet – olvasható a Petőfi Népe – online oldalán.

Mivel szerettem volna beszélni sebész orvossal is, ezért adott nekem három nevet, telefonszámot, hogy keressem fel őket, és aki mellett döntök, azzal végeztessem el az operációt – folytatta levelében a páciens. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, végül is három héten belül sor került a műtétre, kivették a vesémet. A gyógyulási időszakban is ellátott instrukciókkal, az utókezeléshez szükséges ellenőrző vizsgálatokra mindig felhívta a figyelmemet.

Az egész családom orvosa, rendelője mindig zsúfolt, nagyon sok betege van, mert elismerik a tudását. Nagyon sok ilyen lelkiismeretes, becsületes háziorvosra lenne szükség – húzta alá írásában a beteg.

Hihetetlenül jól esett a jelölés, és nagyon örültem az elért helyezésnek – mondta dr. Katona Judit, aki korábban több mint 20 évig a megyei kórházban dolgozott, eleinte gyermekgyógyászként, majd radiológusként, háziorvos csak később lett. Az elismert szakember sajnos a múlt héten el sem tudott menni a fővárosi eredményhirdetésre, annyi betege volt aznap (is) a Batthyány utcai rendelőben. Mint kiemelte, radiológusként hiányzott neki a sikerélmény, amiben a gyerekosztályon része volt, ott ugyanis gyógyított is, míg a radiológián tíz-tizenöt perce volt egy betegre és csak diagnosztizált. A rendelőbe praxispénzből vásárolt egy ultrahangkészüléket, így összehozta a diagnosztikát a terápiával. A berendezést a tb-s rendelésen is használja, így már célzottan el tud indítani egyes betegeket az adott kórházi osztályra – folytatta a doktornő, aki egyébként igen szerényen nyilatkozik elismeréséről.