• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Év végén nagy pofont kapott a gyógyszeripar

Lapszemle 2023.01.27 Forrás: Weborvos összeállítás
Év végén nagy pofont kapott a gyógyszeripar

A gyógyszeripar versenyképességének megtartásához fontos lenne, hogy a tb-által támogatott gyógyszerek árában az értékkövetést bevezessék.

Már ősszel a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének konferenciáján Orbán Gábor a Richter vezérigazgatója azt mondta: a koronavírus-járvány lecsengésével az ellátási láncok és a problémák nem rendeződtek, további segítségért kiáltanak a gyógyszerszektor képviselői, decemberben pedig egy újabb extraprofitadót is kivetettek a szektorra. Csütörtökön Nagy Márton tárgyalóasztalhoz ült a MAGYOSZ képviselőivel, írja a napi.hu

Már ősszel egy szakmai konferencián megkongatta a vészharangot a hazai gyógyszeripar, hogy a koronavírus-járvány lecsengésével az ellátási láncok és a problémák nem rendeződtek, további segítségért kiáltanak. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ma fogadta a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) elnökségét.

A gyógyszeripar versenyképességének megtartásához fontos lenne, hogy a tb-által támogatott gyógyszerek árában az értékkövetést bevezessék, a hatósági szabályokat egyszerűsítsék, valamint a magyar gyógyszer presztízsét tovább növeljék – mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a MAGYOSZ konferenciáján.

Az MTI tájékoztatása szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökségét. A megbeszélésen a felek áttekintették a hazai gyógyszeripari ágazat helyzetét, különös tekintettel a nemzetközi folyamatokra, a jövőben várható ágazati kihívásokra. Megállapítást nyert, hogy a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából a gyógyszeripar - amely közel 30 ezer főt foglalkoztat és éves árbevétele mintegy 1000 milliárd forint - kiemelt ágazatnak minősül, különös tekintettel az exportképességre, a magas hozzáadott értékre, valamint az innovációs teljesítményre - írták a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint a felek egyetértettek abban, hogy szükséges az ágazat versenyképességét szolgáló célzott intézkedések elfogadása. Nagy Márton tájékoztatta a szövetséget, hogy folyamatban van a gyógyszeripar versenyképességét javító intézkedéscsomag kidolgozása, amelyben a szövetség által jelzett szakmai javaslatok is helyet fognak kapni, írja az MTI. 

Legolvasottabb cikkeink