• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ez fáj az egészségügyi termékláncban

Lapszemle Forrás: vg.hu

Változott a termékbiztonság megítélése az egészségügyi és élettudomány-ipar logisztikai döntéshozói számára.

Nehéz igazolni az iparág cégei számára, hogy érdemes invesztálni a vészhelyzeti intézkedési tervek kialakításába, hiszen az ellátási láncban keletkezett zavarok hatásai egyrészt limitáltak, másrészt nem megjósolhatók. A nem tervezett események az elmúlt 3-5 év során hatással voltak ugyan az egészségügyi ellátási láncokra, de a döntéshozók nagy része továbbra sem tartja ezt a témát fontosnak – írja a UPS idei Pain in the (Supply) Chain felmérése nyomán a Világgazdaság – online.

Mivel a termékek mind összetettebbé válnak, illetve nincsenek eléggé kihasználva a szállítás közbeni monitorozás, beavatkozás lehetőségei, a termékek károsodása, minőségromlása továbbra is fontos, kezelendő területet jelent az ellátási láncban. A megkérdezettek 63 százaléka mondta, hogy eredményesen kezelték ezt a problémát, mégpedig minőségi logisztikai partnervállalatok bevonásával és gyorsabb szállítási szolgáltatások használatával. Ez a 63 százalékos arány azt is jelzi, hogy bőven van tér a további javulásra.

A költségmenedzsment változatlanul alapvető fontosságú az ellátási láncban még akkor is, ha az ezzel kapcsolatos aggodalmak szintje évről évre enyhül. A logisztikai döntéshozók úgy látják, hogy a költségek menedzselésében a legnagyobb kihívást az üzlet gyors növekedése, az üzemanyag- és nyersanyagárak ingadozása, az előírások gyarapodása és az új piacokra való belépés jelenti. Az egészségipari cégek egyre sikeresebben felelnek meg az előírásoknak, szabályozóknak is.

Ez jó fejlemény, hiszen az iparágnak mind szorosabb ellenőrzésre, szabályokra és nagyobb adminisztratív terhekre kell felkészülnie.

Az Európai Unió által megkövetelt gyógyszerészeti minőségbiztosítási elemtől a helyes nagykereskedelmi gyakorlaton át a brazil egyedi sorszámozási előírásig nehéz eligazodni az új szabályok között. A felmérés szerint az egészségügyi vállalatok azonban jól alkalmazkodnak ezekhez a kihívásokhoz: az előírásoknak való megfelelésről a válaszadók 70 %-a számolt be. Ez egy év alatt 13 százalékpontos javulást jelent.