• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ingyenes szűrővizsgálattal csábítják az időseket

Lapszemle Forrás: mno.hu

Orvosi vizsgálat nincs, az egyórás felmérést egy háromdimenziós biofizikai testelemző végzi.

Hiába a fogyasztói bejelentések és a hatósági büntetések, egyes cégek ingyenes szűrővizsgálatnak álcázva továbbra is próbálják behálózni a nyugdíjasokat, akikről akár több százezer forintot is legombolhatnak a „stroke-ot előre jelző gépnek" hála - írja az mno.hu portálja.

A Magyar Nemzetnek Kiss Józsefné számolt be arról, hogy az utóbbi időben több alkalommal is keresték rámenős „ügynökök", akik arról akarták meggyőzni, hogy vegyen részt egy ingyenes agyérvizsgálaton. Azért, hogy megelőzzék – többek között – az agyvérzést.  

Budapesten a Lónyay utca 18/A-ba kellett volna elmennem, ott végezték volna el az ingyenes vizsgálatot, de a telefonban nem kaptam bővebb tájékoztatást. Máskor a Keleti pályaudvar környékére hívtak – panaszolta az idős asszony. Végül azért nem ment el, mert egy barátja idős édesanyját sikerült meggyőznie a cég munkatársának, és kiderült: a „vizsgálat" során az asszonynak valamiféle készülékre kellett rátennie a kezét, de orvossal nem találkozott. Egy nő viszont arról tájékoztatta, kivételes lehetősége van, hiszen a gép által jelzett problémákra most 260 ezer forint helyett mindössze 200 ezer forintért vásárolhat egy terméket, ami segít neki. Az nem derült ki, hogy a cégnek honnan vannak meg a nyugdíjasok elérhetőségei.

Telefonon felhívták azt a férfit, aki olvasónkat is kereste a vizsgálat miatt. Sikerült megtudni, hogy egyfajta ingyenes állapotfelmérésről van szó, a cég a Lónyay utca 18/A-ban közérzetközpontként működik. Orvosi vizsgálat nincs, az egyórás felmérést egy háromdimenziós biofizikai testelemző végzi – bármit is jelentsen ez. Részleteket persze nem tudtunk meg arról, hogyan működik a gép, de a telefonban hangsúlyozták, ezzel konkrétan meg tudják nézni, hogy az agy vagy a szív milyen állapotban van. Sőt állítólag előre is jelezheti az infarktust és a stroke-ot, bár nem tudni, hogyan. (Erről mindenesetre érdemes lenne tájékoztatni az orvostársadalmat is.) Kiderült: ha problémát jelez a gép – erre valószínűleg nagy az esély –, akkor erre is tudnak megoldást javasolni, de persze a több százezer forintos termékről már nem esett szó a telefonban.

Legolvasottabb cikkeink