• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Letartóztatták a varázsgombást

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe Online

Lakásában és házának udvarán termesztett drognövényeket egy 26 éves kalocsai férfi.

A napokban előzetes letartóztatásba helyezett férfinál találtak különleges bódulathoz vezető varázsgombát is. A kalocsai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai július 19-én akkor léptek akcióba, amikor a drogtermesztéssel és árusítással gyanúsított férfi, a lakása előtt éppen kábítószert adott egy vevőnek – írja a Petőfi Népe – online.

Mindkét személyt elfogták a kollégáink, majd házkutatást tartottunk a gyanúsított otthonában – számolt be az újabb kalocsai drogfogásról Répási Tamásné őrnagy, sajtóreferens. (Legutóbb július 10-én csaptak le a kalocsai zsaruk, akik egy belvárosi ház pincéjében marihuána ültetvényre bukkantak. Akkor öt kalocsai fiatal ellen indult eljárás kábítószerrel visszaélés miatt.)

Az eladónál megtartott házkutatás során összesen nettó 115 gramm marihuánát találtunk egy hűtődobozban, egy papírdobozban pedig 13 gramm varázsgombát, ami egy közép-amerikai eredetű, kábítószernek minősülő anyag – mondta a sajtóreferens.

A lakásban termesztéshez használatos eszközök is voltak, lámpák, időkapcsoló, kender-fajtakatalógus, növénytápszerek, valamint a kiadagoláshoz használatos eszközök is előkerültek (őrlő, mérleg, műanyag tasakok), amiket szintén lefoglaltak. A ház udvarán és kertjében a kerítésdróton más növényekkel körbeültetve, három darab vadkendert is találtak a rendőrök.

A 26 éves nepper előzetes letartóztatásba helyzeték. Az utcán elfogott vásárló zsebéből is előkerült fél gramm marihuána, de ő nem került őrizetbe.

Répási Tamásné elmondta: az eljárás során várható, hogy további személyek is látókörbe kerülnek az újabb kalocsai drogügyben.

A világhálón komoly szakirodalma van a mágikusként emlegetett varázsgombának, ami ősidők óta ismert bódító hatásáról. A szibériai sámánok és az dél-amerikai indián törzsek használták (utóbbiak ’tán még használják is) a mágikus varázsgombát szertartásaikhoz.

A hatásáról az olvasható, hogy hasonló az LSD-hez. A hatás első jele egy nagyon vidám közérzet, melyet nagyfokú nyugalom vagy éppen ellenkezőleg, jelentős aktivitás kísér. Elkezdődik egy emelkedésérzés, mely időszakot gyakran rosszullét kísér. A fogyasztás után kb. 40 perccel beindulnak a hallucinációk, csukott szemmel különböző mozgó mintákat, képeket lát a fogyasztó.