A cukorkákban is lóhúst keres a brit élelmiszerellenőrzési hatóság.
Laphírek szerint a következő napokban több tucat édességet vizsgálnak meg a szigetországban. A gumicukor is tartalmazhat húst, pontosabban csontot, illetve bőrt. A ruganyosságát ugyanis a zselatinnak köszönheti, amit pedig általában disznóból és marhából készítenek – írja az Inforádió értesülése nyomán a napi.hu portálja.
A brit Daily Mail cikke szerint a szigetország élelmiszerellenőrzési hivatala jövő héten 150 termék vizsgálatával folytatja a lóhúsnyomok keresését, most döntően olyan árukat tesztelnek, amelyek többszöri feldolgozás után tartalmaznak állati eredetű anyagot. Így például a zselatinkészítményeket, köztük az említett gumicukrot és a néhány joghurtot, illetve tesztelik a húsleveskockákat és a sütőzsírt is.
A laphír szerint amint végeznek az ellenőrzéssel, nyilvánosságra hozzák a lóhúst tartalmazó termékek nevét. A vizsgálatsorozat mostani, harmadik fázisának végeztével több mint félezerre nő az ellenőrzött termékek köre – írja a lap, emlékeztetve rá, hogy a lóhúsbotrány elérte a brit parlamentet is.
Az egyébként is sokak szemét szúró, a támogatás miatt az átlaghoz képest nagyon olcsó alsóházi menza kínálatából négy étel tűnt el a napokban, mert feltételezhető volt, hogy az egész húsdarabokat is tartalmazó marhaszték és vese pie-okban, vagyis húsos tésztákban lóhús is volt. A képviselőknek nem kell izgulniuk, az ő parlamenti asztalukra ezekben az ételekben biztosan nem került lóhús, a tesztek negatív eredményt hoztak – jelezte éjszaka az érintett cég.