• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mégis hozzányúlnak Orbánék a nyugdíjakhoz?

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet - MTI - hvg.hu

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF-feltételeket.

Tájékoztatást kapott szerda este a Sárváron ülésező Fidesz–KDNP-frakció a kormánytól a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeiről – értesült a Magyar Nemzet. Íme, az IMF követeléseinek listája: nyugdíjak csökkentése; nyugdíjkorhatár-emelés; családi pótlék csökkentése; személyi jövedelemadó-emelés; privatizáció; utazási kedvezmények csökkentése; bürokrácialeépítés; általános, értékalapú ingatlanadó; önkormányzatok kiadásainak csökkentése; bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Az előbb ismertetett feltételeken túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, ami az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét. A BruxInfo úgy értesült, hogy az Európai Bizottság az ügyben várhatóan kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen szeptember 27-én. A testület illetékes szóvivője viszont azt közölte, hogy nincs még brüsszeli állásfoglalás a tranzakciós illetékről.

A pénzügyi tárgyalások adják a Fidesz–KDNP szerdán kezdődött, az őszi parlamenti ülésszak előtti frakcióülésének az egyik fő témáját. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjújában elmondta, arra kérte a miniszterelnököt, hogy őszintén beszéljenek a kérdésről, mert a frakcióknak ismerniük kell a részleteket, hogy meg tudják hozni a megfelelő döntést.

Ilyen áron nem!
"Ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól - jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán, utalva a sajtóban megjelent IMF-kölcsönfeltételekre - idézte a kormányfő Facebook oldalán megjelenteket az MTI szerda délután. A Fidesz-KDNP-frakció arra hatalmazta fel a kormányt, hogy egy alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatot hozzon tető alá a következő napokban.

Nem most és nem így
A Nemzetközi Valutaalap nem most és nem tárgyalási feltételként közölte javaslatait a kormánnyal, és több pont minden bizonnyal nem is abban a formában fogalmazódott meg, ahogy a Magyar Nemzetben megjelent – derítette ki a hvg.hu a lap csütörtöki számában közölt listával kapcsolatban. A teljes cikk