• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megvan az új egészségügyi államtitkár?

Lapszemle Forrás: Weborvos összeállítás

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár - értesült a Magyar Idők.

Ónodi-Szűcs Zoltán orvos, egészségügyi szakmenedzser, de jelenleg is tanul: a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója. Amikor 1991-ben elvégezte az általános orvoskart, még profi kosárlabdázó volt, így nem is az egészségügyben kezdett el dolgozni, hanem aktív sportolóként egy egészségügyi informatikai cégnél vállalt munkát. 1995-ben, az aktív sport befejezése után ez válik fő tevékenységévé.

Az egészségügy szervezésében 2003 óta vesz részt, akkor nevezték ki a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére, amelynek átalakítását követően 2004 októberétől a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2006-tól a debreceni Kenézy Kórház főigazgatójaként dolgozott, és ebben a funkciójában vezényelte le az intézmény gazdasági társasággá alakítását, hogy azután a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, majd a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke legyen. 2012 februárjától lépett magasabb pozícióba, a központosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója. Az emberi erőforrás miniszter tavaly október 1-jétől, nem sokkal az új egészségügyi államtitkár Zombor Gábor érkezését követően bízta meg a GYEMSZI főigazgatói feladatainak ellátásával. Az intézmény az óta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nevet viseli.

További részletek a teljes cikkben

Le kell faragni mindent
Ónodi-Szűcs Zoltán pénteken a Népszabadság munkatársának ugyan elismerte, hogy járt a humán erőforrás miniszternél, de akkor még azt mondta: nem dőlt el, hogy valóban ő kapja-e a posztot. Olyannyira nem, hogy éppen családjával készült egy hosszú hétvégére külföldre. Hozzátette: felkérés esetén akkor vállalná a feladatot, ha lehetőséget kap arra is, hogy az intézményrendszer méretét a rendelkezésre álló forrásokhoz igazítsa. Számára is nyilvánvaló, hogy ebből a pénzből ekkora ellátórendszert nem lehet fenntartani. Le kell faragni mindent, ami nem az egészségügyi ellátórendszer feladata - írta a lap.

Csak ne legyen balhé az egészségügyben
Korábban írtuk: a hetek óta tartó találgatások tucatnyi nevet hoztak felszínre, de ha a sajtó megszellőztette a terveket, másnapra biztosan süllyesztőbe kerültek vagy ügyes húzásokkal kimanőverezték magukat a listáról - reagált a hírre a népszava.hu.

Állítólag többen ahhoz kötötték az államtitkári pozíció vállalását, hogy Orbán adjon személyes garanciát az ágazat forrásainak bővítésére, de az ígéretet nem kapták meg. A szakmai hozzáértés helyett a kormányfő fontosabb szempontnak tartotta a hírek szerint, hogy olyan valaki kerüljön az ágazat élére, aki képes lesz megfékezni, elsimítani az elégedetlen hangokat, tiltakozásokat.

Állítólag ezért gondolkodtak Sélleiné Márki Máriában, az OEP főigazgatójában vagy Pozsgay Csillában, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) vezetőjében, de a hölgyek is elvéreztek a castingon. Ugyanilyen hamar kihullott a rostán a Fidesz-frakció két egészségpolitikusa: Pesti Imre egykori kormánymegbízott és a soproni kórház vezetését képviselőségre cserélő Molnár Ágnes is. Sokáig zöld lámpa villogott Cserháti Péter rehabilitációs szakellátás fejlesztésért felelős miniszteri biztos neve mellett, de ő állítólag jobban szeret dolgozni, mint dolgoztatni – őt is kihúztuk a listáról...