• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Oxigénnel az egészségért

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap

Testünk 70 milliárd sejtje a tápanyagok elégetésével termel energiát, s ehhez oxigénre van szükség.

Szennyezett világunkban azonban egyre nehezebben jutunk megfelelő minőségű és mennyiségű oxigénhez. Az oxigénhiányos állapot azzal jár, hogy a szervezetben felhalmozódnak a mérgező bomlástermékek, csökkentve az immunrendszer védekezőképességét a kórokozók elleni harcban. A kutatók szerint ez sejtszintű mutációk és betegségek kialakulásához vezethet.

A fáradékonyság, a levertség, a teljesítőképesség csökkenése, a szellemi kimerültség mind figyelmeztetőjelek, azt mutatják, hogy szervezetünk szövetei nem jutnak elegendő oxigénhez. Van megoldás erre a bajra is! Új magyar találmány a Gellért Gyógyfürdőben működő oxyhidromasszázs. Egyesíti a gyógyvíz, a víz alatti masszázs és az oxigén jótékony hatásait. A jakuzzi hidromasszázs kádban - magyar eljárás alapján - orvosi oxigént nyeletnek el a vízben, s a technológia révén a vízfelület fölötti levegő is lényegesen több oxigént tartalmaz, mint egyébként, így aztán még több kerül ebből a hasznos molekulából a vérbe. Az így dúsított víz fogyasztásakor már a szájüregben megkezdődik az oxigén felszívódása, s ez folytatódik a teljes tápcsatornában.

A hatás legerőteljesebben az agyban mutatkozik meg: javul a memória, aktívabbá válik a gondolkodás. A nagyobb mennyiségű oxigénnek számos jótékony élettani hatása van. Egyebek mellett csökkenti az étvágyat, hatékonyan emeli a vér oxigénszintjét, javítja a vérkeringést, támogatja a szív pumpafunkcióját, és - ami manapság különösen fontos - enyhíti a stressz tüneteit. Gyorsítja a sebek, bőrtünetek gyógyulását, ráadásul szépít is, az oxigén ugyanis késlelteti, enyhíti a ráncosodást és a cellulitiszt, lassul a bőr öregedése. A vázizom-rendszer vérkeringésének javításával pedig hozzájárul az izom- és ízületi fájdalmak oldásához, ezért az oxyhidromasszázs jól alkalmazható rehabilitációs kezelések során is. A jakuzzi vizéből a légkörbe kerülő magas koncentrációjú oxigén mérsékli az allergiás tüneteket, ellensúlyozza a dohányzás és a szmog káros hatásait.