• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Regionális együttműködési megállapodás a mentőszolgálattal

Lapszemle Forrás: Dunaújvárosi Hírlap Online

A regionális katasztrófavédelmi igazgatóságok és a mentőszolgálat kötött együttműködési megállapodást.

A július 26-án Veszprémben, a katasztrófavédelmi igazgatóság tanácstermében aláírt dokumentum elsődleges célja a szervezetek munkájának, célkitűzéseinek közös segítése, a közrend és közbiztonság javítása a rendelkezésre álló erők, eszközök hatékony alkalmazása érdekében – írja a Dunaújvárosi Hírlap – online.

A megállapodást Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Czomba Péter tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Régiójának orvos-igazgatója írta alá.

Az együttműködés elsődleges célja a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvényben meghatározott feladatok eredményes végrehajtása, illetve egymás munkájának, célkitűzéseinek közös segítése, a közrend és közbiztonság javítása a rendelkezésre álló erők, eszközök hatékony alkalmazása érdekében.

A szervezetek természetesen eddig is jól tudtak együtt dolgozni, azonban a lakosságot, a környezetet veszélyeztető természeti és civilizációs katasztrófák megelőzésében, valamint azok károsító hatásai elleni védekezés során jelentkező feladatok hatékonyságának fokozása érdekében elengedhetetlen, hogy szervezetten, előre tervezett módon nyújtsanak egymásnak segítséget nem csak a bekövetkezett baleseteknél, hanem az oktatás, képzés vagy gyakorlatok alkalmával is.

Az ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírása után, bemutató gyakorlat következett, amely jól szimulálta a szervezetek közötti közös kárhelyszíni - legyen szó közúti balesetről, vagy személyek magasból mentéséről - feladatok gyors, hatékony megoldásának mozzanatait.

Arra szintén jó alkalmat biztosított a találkozó, hogy a mentőszolgálat részéről felajánlott és átadásra került speciális hordágyat kipróbálják. A gyakorlaton magasból mentő gépjármű segítségével sérült személyt kellett megfelelő elsősegélyben részesíteni, majd biztonságos módon a várakozó mentőhöz juttatni - közölte a katasztrófavédelem.