• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rozsnak hazudott kenyér, párizsi akármiből

Lapszemle Forrás: valasz.hu

Szigorodott az élelmiszerkönyv: vajon ettől jobb lesz a kenyér és a parizer, vagy csak drágább?

Nem nevezhetők többé rozskenyérnek a malátával és pótkávéval színezett, rozsnak hazudott fehérkenyerek, és a párizsiba sem darálhatnak bele akármit. Lejárt ugyanis a türelmi idő a tavaly megváltozott Magyar Élelmiszerkönyv több, húskészítményekre és kenyerekre vonatkozó előírása tekintetében. Nem mondható többé színhúsnak a csontok mellől lerobbantott, zsíros, porcos nyesedék, amit eddig simán beledaráltak a húspépbe - írta a válasz.hu.

Ami pedig a kenyereket illeti: június 22. óta eltűnt a házikenyér a boltok polcairól – fantázia kérdése, hogy milyen néven kerülnek forgalomba azok a kenyerek, amit eddig házinak hívtak. Több lesz a tehát hús a virsliben, jobb lisztből készül a kenyér – mégsem dőlhetünk hátra elégedetten, mivel az új szabályozás reflektorfénye az élelmiszeripar árnyoldalaira is rávilágít - írja a lap.

A gyártók inkább átkeresztelik a termékeket, de nem változtatnak a minőségen, mert a piac még mindig elsősorban ár- és nem minőségérzékeny. Akkor meg mi értelme volt az egésznek? Válaszok a hetilap teljes cikkében