Szigorodott az élelmiszerkönyv: vajon ettől jobb lesz a kenyér és a parizer, vagy csak drágább?
Nem nevezhetők többé rozskenyérnek a malátával és pótkávéval színezett, rozsnak hazudott fehérkenyerek, és a párizsiba sem darálhatnak bele akármit. Lejárt ugyanis a türelmi idő a tavaly megváltozott Magyar Élelmiszerkönyv több, húskészítményekre és kenyerekre vonatkozó előírása tekintetében. Nem mondható többé színhúsnak a csontok mellől lerobbantott, zsíros, porcos nyesedék, amit eddig simán beledaráltak a húspépbe - írta a válasz.hu.
Ami pedig a kenyereket illeti: június 22. óta eltűnt a házikenyér a boltok polcairól – fantázia kérdése, hogy milyen néven kerülnek forgalomba azok a kenyerek, amit eddig házinak hívtak. Több lesz a tehát hús a virsliben, jobb lisztből készül a kenyér – mégsem dőlhetünk hátra elégedetten, mivel az új szabályozás reflektorfénye az élelmiszeripar árnyoldalaira is rávilágít - írja a lap.
A gyártók inkább átkeresztelik a termékeket, de nem változtatnak a minőségen, mert a piac még mindig elsősorban ár- és nem minőségérzékeny. Akkor meg mi értelme volt az egésznek? Válaszok a hetilap teljes cikkében