• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Százezer gyógyulni vágyót vár a Hagymatikum

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

A makói Hagymatikumban a kikapcsolódáson, feltöltődésen túl az egészségügyi problémák kezelésére is van lehetőség.

Mindez a makói és térségi lakosoknak térítésmentes. Elég egy háziorvosi beutaló a szakorvoshoz, és a tizenöt alkalmas OEP-es gyógykezelések felhasználásával enyhíthetők a panaszok – olvasható a delmagyar.hu portálján.

Sokan küzdenek hát- és gerincproblémákkal, ízületi panaszokkal – ezekre lehet jó megoldás az OEP-es gyógykezelések igénybevétele, amely évente kétszer kérhető, tizenöt alkalmas kezelés formájában. Minden makói tizennyolcadik életévét betöltött polgár jogosult a fürdő szolgáltatásait gyógyulás szempontjából térítésmentesen igénybe venni. Április óta az országban egyedülálló módon a térségi lakosoknak is adva van a lehetőség. Mi több számukra még az utazást is megtéríti a külön erre a célra létrehozott Makó és Vonzáskörzete Egészségügyi Ellátásáért Alapítvány. A korábbi évekhez képest most az is változás, hogy nem kell előre kifizetni az önrészt, hisz azt a költséget az önkormányzat és az Alapítvány finanszírozza.

Először a háziorvost kell felkeresni, aki a beteg mozgásszervi panaszai alapján beutalót állít ki a reumatológiára. Ott a szakorvos a vizsgálatot követően állítja ki a vényt, amely tartalmazza a felírt kezeléseket. Ezután a Hagymatikumban kell időpontot egyeztetni. Fontos, hogy a vény kiállításának dátumától számítva egy hónapon belül meg kell kezdeni a kezelést, majd ötvenhat nap alatt be kell fejezni azt. A térségi betegek ügyintézése szintén így zajlik, az csupán annyiban tér el, hogy egy utazási utalványt is kiállítanak.

A fürdőben úszásra, kád- és iszapfürdőre, iszapkezelésre, gyógy- és víz alatti masszázsra, gyógytornára, komplex fürdőgyógyászatra van lehetőségük a gyógyulni vágyóknak. A legtöbb kezelést hétköznaponként, a medencefürdő szolgáltatásait hétvégén is igénybe lehet venni. Az sem mellékes, hogy aki gyógykezelésre jár, az a fürdő többi szolgáltatását is kipróbálhatja, így akár egy egész napot a pihenésre, gyógyulásra fordíthat a beteg – húzza alá a portál.

A fürdővezetés már megnyitotta azt a különálló helyiséget, ahol a betegek kényelmesen várakozhatnak a regisztrálásra. A gyógyászati diszpécser központban csak azok a vendégek állnak sorba, akik az adott napon a kezelésre érkeztek, így az ügyintézés gyors.

A Hagymatikum hamarosan fürdőorvosi szolgálatot is nyit, amely még inkább megkönnyíti ezt a folyamatot. Így a háziorvosi beutalóval nem kell akár több hónapot a reumatológián várakozni, hiszen a fürdő szakorvosa kiállítja a vényt, szintén térítésmentesen.

Tavaly hetvenötezren igényelték a gyógykezelést, és idén azt szeretnénk, ha ez a szám százezerre nőne – nyilatkozta a fürdőigazgató, Scheitzner Beáta, hozzátéve azt is, akkor pályázhatnának az országos hatáskörű gyógyfürdő minősítésre is, ami még nagyobb elismertséget jelentene a városnak.