• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Több idő jut a betegre a szentesi kórházban

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Befejeződött a szentesi kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának fejlesztése.

A projekt egy határon átnyúló pályázat keretében valósult meg. A Kurca-parti intézmény romániai partnerével, a zsombolyai kórházzal közösen nyert uniós támogatást a „Határokon átívelő együttműködés a betegek akut ellátása és rehabilitációja érdekében" című projektre, amelynek záró rendezvényét kedden tartották a teljesen megújult épületszárnyban – írja a delmagyar.hu portálja.

Az 1914-ben emelt pavilont úgy alakították át, hogy akadálymentesen is megközelíthető legyen, és a zsúfoltságot is felszámolták. Egyebek mellett a korábbinál tágasabb, vécével és tusolóval felszerelt kórtermeket, gyógytornatermet és egy, a vízi kezelésekre alkalmas törökfürdőt alakítottak ki a kétszintes épületben, illetve számos új eszközt szereztek be – mondta Várkonyi Katalin főigazgatónő. Az építkezés mellett a képzés és a tapasztalatcsere is fontos pillére volt a projektnek, így az ortopédia és a rehabilitációt illetően több konzultációt szerveztek Szentesen és Zsombolyán is. A projekt hatására a két intézmény között lévő szakmai kapcsolat tovább erősödött, a közös informatikai hálózat megteremtésével egyre szorosabbá vált az együttműködés. A páciensek ellátásának színvonala, hatékonysága nőtt, amely a betegelégedettség emelkedéséhez, valamint a betegek életminőségének javulásához is hozzájárult – húzta alá a kórház vezetője.

A projekt teljes költségvetése 1 142 495 euro volt, melyet a partnerek az önerő biztosítása mellett magyar és román nemzeti társfinanszírozással, továbbá az Európai Regionális Fejlesztési Alap 85%-os támogatásával valósítottak meg. Ebből az összegből Szentesen 681 953 eurót fordítottak a fejlesztésekre és a képzésekre.

A rendezvényen a romániai partnerintézmény vezetője is jelen volt. Mint mondta, a fejlesztés hatására Zsombolyán – a komplex beavatkozások és a magas színvonalú szolgáltatások biztosítása érdekében – bővítették a sebészeti eszközállományt. A magyar kollégáktól sok tapasztalatot vettek át, ezért az együttműködést mindenképpen szeretnék folytatni.