• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Üres ellenzéki ígéretek a hazai egészségügyben

Lapszemle Forrás: magyaridok.hu

A szakállamtitkár emelkedő fizetésekről és a fővárosi fejlesztésekről beszélt.

Önálló egészségügyi miniszté­riumban, az egészségügyi dolgozók elszívása miatt európai uniós kártérítésben gondolkodnak kormányra kerülésük esetén az ellenzéki pártok – derült ki a Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi, kevesek érdeklődésére számot tartó budapesti konzultációján. Ugyanakkor nemrég Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár többek között azt mondta: az egészségügyi szakdolgozók 2016 szeptemberétől átlagosan 26,5, majd 2017 novemberétől 12 százalékos béremelést kaptak – írja a magyaridok.hu portálja.

A Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi budapesti konzultációján csupán húsz érdeklődő jelent meg. A rendezvényre azon pártok veze­tőit hívták meg, amelyek indulnak a tavaszi parlamenti választásokon; a rendezvényen a Fidesz nem képviseltette magát.

Így a kormánypárt illetékesei nem hallhatták, ahogy László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa kifakadt: – A hócipőm tele van azzal a trükközéssel, amit a kormány a béremelések terén a dolgozókkal és magával az egészségüggyel művel! A kormányváltás után azonnal pénzt kell tenni az egészségügybe – biztatta a hallgatóságot a volt kórházi főigazgató.

Egy péntek esti fog- és fülfájás miatt 147 kilométert voltam kénytelen autózni – panaszolta előadásában Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese. – Az alapellátás megerősítése a legfontosabb, és a bérrendezésből a mentősöket, az adminisztratív dolgozókat és a takarítókat sem szabad kihagyni – vélekedett.

Politikai, közgondolkozási fordulatra van szükség, s el kell dön­teni, hogy milyen állami egészségügyet akarunk – ezt már Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese mondta. GDP-arányos közkiadás-növelést ígért, amelyben önálló egészségügyi miniszté­rium intézi az egészségügy dolgait. Az Euró­pai Uniónál szeretnék kihar­colni, hogy a szakmunkaerőt elszívó országok fizes­senek Magyarországnak képzési vissza­térítést.

A társadalom csak együtt tud egész­ségügyet csinálni betegségügy helyett – mondta Fülöp Zoltán az LMP képvi­seletében. – A betegeket tünetileg kezelik, de az egészségben megnyert életévekre kevés figyelem jut – tette hozzá szemléletváltást sürgetve. Spät Judit, az Együtt politikusa kijelen­tette: az egészségügy válsága már annyira láthatóvá vált, hogy az elfogadha­tatlan.

Legolvasottabb cikkeink