• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

könnyezik a szemem, amikor megyek és váladékozik

Orvos válaszol

Tisztelt dr. úr/nő!
Fehér bőrű és kék szemű vagyok, 19 éve számítógéppel dolgozom 8 vagy 12 órában. A szemhéjam pirosabb is, de a testvéremnek is, ős is kék szemű, fehér bőrű.Tavaly előtt októberben kezdtem érezni, hogy könnyezik a szemem, amikor megyek és váladékozik...

... Nem is nagyon sminkelem magam, csak szemceruzát használok. Nagyon érzékeny is a szemem, nyáron kint alig tudom nyitva tartani.Műkönnyet használok (kórházban dolgozom: a szemészeten mondták tavaly miután először megvizsgáltak). Igaz volt időszak, hogy nem is használtam, mert nem tudtam, nem tudom, hogy a szem gyulladást okozhatja e az, ha nem használom. Nehéz a munkahelyen erre is figyelni. A gyulladás tavaly óta (időközönként) csak a bal szememen van, azt gondolom, azután hogyha kihúzom szemceruzával a szemem. Akkor úgy érzem már estére, hogy szúr fent, ezért kicsit óvatosan dörzsölöm. Azután 2-3 napig nem használom és utána megint. Van, hogy nem gyullad be, de fáradt a bal szemem és ami nagyon nyugtalanít és nagyon ideges vagyok: hogy nem emlékszem mióta, de nem látok élesen a bal szememmel, homályosan és kicsit szellemképesen. Néha azt gondoltam attól fáj a fejem is. Hála Istennek mostanában nem fáj a fejem. Az az igazság, zavarna ha ennyire se sminkelhetném magam, a nagyon fehér bőröm miatt, de ha tudnám, hogy azért gyullad be, akkor nem foglalkozom a sminkeléssel. Nem tudom miért csak a bal szemem?Azt írták az ambuláns lapomra, hogy szemcsés a könnyfilm és krónikus kötőhártya-gyulladást. Most a Tears Naturale II. műkönnyet használom és az Oftaquix szemcseppet (a gyulladás le is ment hamar, ez a homályos látás nem múlik). Áprilisban a Floxalt használtam. A kórházban felmentem a szemészetre, leoltást vettek, elküldték az ANTSZ-be a váladékmintát. Remélem negatív lesz, de nagyon aggódom emiatt a homályos látás miatt. Allergia vizsgálatom még nem volt.
Próbálok visszaemlékezni tavaly előtt mikor kezdődött októberben, akkor vettem először azt a hegyes szemceruzát, úgy emlékszem volt valami árpa féle a bal szememen az alsó szemhéjamon középen és úgy kezdtem használni a szemceruzát, azzal nem mentem el szemészetre. Lehet, hogy valami elfertőződött a szemen? Nagyon nyugtalanít! Köszönöm segítségét!


VÁLASZ


Szerencsére kórházban dolgozik, helyben tudják orvosolni, forduljon bizalommal az ottani kollégákhoz.


Dr.Szathmári Imre szemész www.keklagunaklinika.hu

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink