• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Magvak fogyasztása után felfúvódom

Orvos válaszol

Mitől lehet az, hogy ha kicsit keményebb "magos" ételt
(pl.zabpehely, mogyoró, hajdina, mandula) eszem, emésztési nehézségeim vannak? Ég a gyomrom, felfujódom, stb.

Magos ételek fogyasztása után akkor puffad, ha azokat nem tudja a bélrendszere megemészteni, tehát lebontani. Másik lehetséges ok az olajos magvak egyes anyagára lehet túlérzékeny is.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink