• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Baranyában két új mentőállomást adtak át

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A szentlőrinci és sásdi létesítmény átadásával Baranyában befejeződött a sürgősségi ellátás színvonlát növelő fejlesztés.

A szentlőrinci és sásdi új mentőállomások átadásával Baranya megyében befejeződött a sürgősségi betegellátás színvonalát jelentős mértékben javító fejlesztés.

 
Az új mentőállomások olyan területeken épültek, melyek fehér foltot jelentettek az ellátás térképén és ahol eddig hiányoztak a riasztást követő 15 percen belüli kiérkezés feltételei. Ezeknek az állomásoknak a műszaki és orvostechnikai felszereltsége nemzetközi színvonalú, minden állomáson két új mentőgépkocsi áll szolgálatba személyzettel együtt.


Az új és dinamizált állomások költséghatékony működését segíti az energiaellátó rendszerek korszerűsítése és az épületek utólagos hőszigetelése, az így megtakarítható rezsi költség összegét a mentőszolgálat a szakmai munka színvonalának további fejlesztésére költheti majd.


A szentlőrinci fejlesztés 38 településen 42 359 lakost érint, és tehermentesíti a területet eddig ellátó pécsi és szigetvári mentőállomásokat. A projekt keretében Baranya megyében a szentlőrinci, pécsváradi és sásdi új állomások megépítése mellett a komlói, pécsi I.-es, siklósi és sellyei állomás dinamizálása történt meg, a mentőállomásokon történt beruházások összértéke közel bruttó 450 millió forint volt.


A szentlőrinci mentőállomás építése bruttó 105 121 780 forint értékű beruházás keretében valósult meg. A projekt forrásainak köszönhetően a mentőállomásra két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi is kerül, emellett a megyében egy mentőorvosi kocsit (MOK) is szolgálatba állítanak. A közel 300 m2 alapterületű állomáson a komfortos munkavégzés és a higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében nappali tartózkodó helyiséget, éjszakai pihenőket, fekete-fehér öltözőt, raktárakat, korszerű gépkocsimosó- és fertőtlenítő helyiségeket alakítottunk ki. Az energiahatékonyság biztosítása céljából a kondenzációs gázkazános rendszer megújuló energiaforrással való rásegítésére napkollektoros rendszert építettünk be, hőszigetelést kapott a padozat, illetve a homlokzatok és a födémek, valamint modern, hőszigetelő nyílászárók kerültek az épületbe.

A sásdi fejlesztés 45 településen 32 716 lakost érint, és tehermentesíti a területet eddig ellátó komlói és dombóvári mentőállomásokat. A projekt keretében Baranya megyében a sásdi, pécsváradi és szentlőrinci új állomások megépítése mellett a komlói, pécsi I.-es, siklósi és sellyei állomás dinamizálása történt meg, a mentőállomásokon történt beruházások összértéke közel bruttó 450 millió forint volt.

A sásdi mentőállomás építése bruttó 115 668 726 Ft értékű beruházás keretében valósult meg. A projekt forrásainak köszönhetően a mentőállomásra két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi is került, emellett a megyében egy mentőorvosi kocsit (MOK) is szolgálatba állítanak. A közel 300 m2 alapterületű állomáson a komfortos munkavégzés és a higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében nappali tartózkodó helyiséget, éjszakai pihenőket, fekete-fehér öltözőt, raktárakat, korszerű gépkocsimosó- és fertőtlenítő helyiségeket alakítottunk ki. Az energiahatékonyság biztosítása céljából a kondenzációs gázkazános rendszer megújuló energiaforrással való rásegítésére napkollektoros rendszert építettünk be, hőszigetelést kapott a padozat, illetve a homlokzatok és a födémek, valamint modern, hőszigetelő nyílászárók kerültek az épületbe.