• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megállapodást kötött a kerület és a kórház

Regionális hírek Forrás: MTI

Az I. kerületi lakosok is igénybe vehetik a kórház szolgáltatásait, és a kerületiek számára is elérhetővé válik az otthonápolási képzés.

Támogatási szerződést kötött a Budavári Önkormányzat a II. kerületi Szent Ferenc Kórházzal, emellett egy ötmillió forintos eszközvásárlást lehetővé tévő pénzügyi támogatást is nyújtott az intézménynek. Nagy Gábor Tamás (Fiesz-KDNP), az I. kerület polgármestere pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a megállapodás értelmében az I. kerületi lakosok is igénybe vehetik a kórház szolgáltatásait, valamint a kerületiek számára is elérhetővé válik az egyházi intézmény otthonápolási képzése, amelyen szakemberek ápolási technikákat tanítanak.

A polgármester fontosnak nevezte az együttműködést, hiszen - mint mondta -, a kerületben nagy számban élnek idős emberek, és mivel a kerületben nincs kardiológiai ellátás, ezért is szükséges, hogy a kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá alakítandó Szent Ferenc Kórházban megkapják ezt az ellátási formát is. Utóbbival összefüggésben a kerület ötmillió forint pénzügyi támogatást is nyújt a kórháznak - tette hozzá a polgármester, amelyből három defibrillátort és egy EKG-készüléket vásárolt az intézmény.

Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója arról beszélt, azzal, hogy 3 milliárd forintból egy 150 ágyas kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá alakul a II. kerületi intézmény, megfelelő ápolási, ellátási hátteret tudnak nyújtani a budavári lakosoknak is.

Bodroghelyi László, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának vezetője a kerület egészségügyi fejlesztéséről szólva kifejtette: idén folytatódik a Maros utcai szakrendelő felújítása, megújítása. Ennek keretében új vérvételi helyiséget és hozzá tartozó várótermet alakítanak ki. Nyáron pedig a Mikó utcai gyermekorvosi rendelőben kezdődnek felújítási munkálatok, amelynek során átépítik a rendelőt, kicserélik a gépészeti eszközöket - ismertette. A két beruházás 250 millió forintba kerül, amelyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.