• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Patológiai intézet is lehet családbarát munkahely

Regionális hírek 2018.11.13 Forrás: Semmelweis Egyetem
Patológiai intézet is lehet családbarát munkahely

A gyermekes munkatársakat segítő programokat fejlesztik tovább, valamint kiegészítő szűrővizsgálatokat biztosítanak.

Hárommillió forint támogatást nyert el az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton. Az összegből egyebek mellett a gyermekes munkatársakat segítő programokat fejlesztik tovább, valamint kiegészítő szűrővizsgálatokat biztosítanak az intézet dolgozóinak - számolt be róla a Semmelweis Egyetem honlapja. Az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársainak általános iskolás korú gyermekei számára nyáron napközis tábort biztosított az intézet egy kéthetes időintervallumban, két pedagógus szakember vezetésével. 

A két hét alatt a gyerekek reggel nyolckor az intézetben gyülekeztek, és amíg a szülők dolgoztak a két pedagógus kulturális- és sportprogramokat szervezett számukra.

A Családbarát Munkahely pályázaton elnyert támogatásból ezt a szolgáltatást is fejlesztené az intézet, a nyári szünidőn kívül más alkalmakra és a 14-16 éves korosztályra is kiterjesztenék – mondja az idén először megvalósult kezdeményezés főszervezője, a Családbarát Munkahely pályázat összeállítója Csernus-Horváth Dorottya laborvezető.

Emellett a tervek között szerepel olyan kiegészítő szűrések – például terheléses EKG – biztosítása a munkatársak számára, amelyek nem tartoznak a tb által finanszírozott népegészségügyi szűrővizsgálatok közé.

A mostani pályázattól függetlenül is évek óta számos program és intézkedés születik annak érdekében, hogy az intézet családbarát, sőt emberbarát legyen – hangsúlyozta Dr. Matolcsy András igazgató, aki számára, mint mondja, kiemelten fontos a dolgozók elégedettsége. Azt vallja: a nyugodt, kiszámítható, konfliktusmentes környezet és a közösséghez való kötődés olyan nagy megtartó erőt jelent, amivel a fluktuáció is csökkenthető. A már korábban is létezett családbarát szolgáltatások közé tartozik, hogy az intézet egy hét nyári táborozás költségét állja minden itt dolgozó általános iskolás korú gyermeke számára, valamint elsősorban a nőknek lehetőségük van rugalmas munkarendre is. Fontos kezdeményezésnek tartja Dr. Matolcsy András az épületben mintegy egy éve svéd mintára kialakított közösségi helyiséget, amely – mint fogalmaz – egy oázis jellegű része az intézetnek. Itt a munkától izolált, szép és megnyugtató környezetben tudnak megpihenni a munkatársak, beszélgetni egy minőségi kávé, vagy meleg kakaó mellett, mely ingyenes számukra. Emellett kötetlenebb szakmai megbeszélések is szervezhetők az interaktív táblával felszerelt helyiségben. Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Legolvasottabb cikkeink