• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ma ismét eltűnik egy fehér folt a mentőtérképről

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

A részlegesen vagy teljesen felújított, dinamizált mentőállomások száma is tovább nő, ma JÁnoshalmán, holnap Tiszafüreden avatnak.

Újabb több mint 18 ezer emberhez érhet el 15 percen belül a mentő életveszély esetén Magyarországon. A TIOP 2.2.1 uniós program keretében Bátaszék, Aba, Pécsvárad, Böhönye, Aggtelek és Krasznokvajda után a Bács- Kiskun megyei Jánoshalmán is mentőállomás épült, javítva a mentőellátáshoz való hozzáférést hazánkban. A mentőállomás ma, október 20-án kezdi meg szolgálatát. A részlegesen vagy teljesen felújított, dinamizált mentőállomások száma is tovább nő, holnap, azaz október 21-én avatjuk fel Jász- Nagykun Szolnok megyében a megújult tiszafüredi mentőállomást - tudatta közleményében az OMSZ.

A jánoshalmi mentőállomás építése uniós támogatással, bruttó 105.654.932 Ft értékű beruházással valósult meg. A projekt keretében a mentőállomásra két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi is kerül, emellett a megyében egy mentőorvosi kocsit (MOK) is szolgálatba állítanak. A közel 300 m2 alapterületű állomást úgy alakították ki, hogy megfeleljen a fejlett sürgősségi ellátás és az állomáson szolgálatot teljesítők szakmai elvárásainak. Az állomás energia-hatékony és gazdaságos működését biztosítja a kondenzációs gázkazán, melyet napkollektoros rásegítés egészíti ki, a padozat és homlokzat szigetelése, valamint a hőszigetelő nyílászárók.

Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő mentőállomás átadása ünnepélyes rendezvény keretében történt. Az eseményen köszöntőt mondott Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Czeller Zoltán polgármester, Dr. Burány Béla, az OMSZ főigazgatója és Dr. Zentay Attila régióigazgató. A szalagátvágást, az állomás és a gépkocsik kulcsának átadását követően a résztvevőknek bemutatták az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a jánoshalmi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.

A fejlesztések tovább folytatódnak, a mentésfejlesztési projekt keretében összesen 22 új mentőállomást létesítünk és 60 mentőállomást korszerűsítünk, dinamizálunk Magyarországon. Az új mentőállomások létesítésének célja a mentőellátáshoz való gyorsabb hozzáférés, az esélyegyenlőség javítása.

A korszerűsítés, dinamizálás Gyomaendrődön, Kisújszálláson és Püspökladányban elsősorban az energiatakarékos működést (hőszigetelés, napkollektorok, stb.) szolgálja (e helyszíneken a közeljövőben új épületrész, garázs megépítése szükséges, ezért most korlátozott tartalmú felújítást végzünk), míg a többi helyszínen (komplex, nagy volumenű felújítás) a felújítás a költséghatékonyság mellett a gyorsabb kivonulást (motorikus garázskapuk, korszerű nyílászárók, stb.) is segíti.

Legolvasottabb cikkeink