• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Richter Egészségváros - 54 millió forint értékű adomány

Hírek 2024.06.11 Forrás: Richter Geredon NyRt. - Weborvos
Richter Egészségváros - 54 millió forint értékű adomány

A Richter programsorozatán az eddigi 104 állomáson az elmúlt 15 év alatt összesen több mint 668 millió forint adomány gyűlt össze.

Hatalmas érdeklődéssel és közel 54 millió forint értékű adományösszeggel zárult a Richter Egészségváros országjáró prevenciós programsorozatának tavaszi szezonja. A kezdeményezésnek köszönhetően olyan fejlesztések valósulhatnak meg, mint csontsűrűség mérő készülék beszerzése, orvosi műszer- és eszközpark bővítése, valamint szülészeti ambulancia és alapellátási ügyelet fejlesztése - áll a cég közleményében.

Mint írják, a Richter Gedeon Nyrt. 2024-ben is folytatja a Richter Egészségváros programsorozatát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára és elősegítse a prevenciós szemlélet elterjedését Magyarországon. A Richter Egészségváros 2009 óta szolgálja a magyar lakosság egészségét, és az elmúlt évek során a hazai gyógyszergyártó cég társadalmi szerepvállalásának egyik legmeghatározóbb programjává vált. 

A Richter Egészségváros társadalmilag kiemelten hasznos kezdeményezés, mivel egyszerre több fontos célkitűzést is megvalósít. Egyrészt segít abban, hogy az emberek felismerjék az esetleges egészségügyi problémákat jelző tüneteiket, és tudják, mikor kell mielőbb szakemberhez fordulni, hogy nagyobb eséllyel megelőzhetők legyenek a súlyosabb megbetegedések, sikeresebbek legyenek az esetleges kezelések.

Másrészt ösztönzi a lakosságot az egészséges életmódra és a rendszeres orvosi ellenőrzéseken való részvételre. A program ugyanakkor nem csupán az egyének egészségét szolgálja, hanem a hazai egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztését is támogatja. Hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon és előadásokon való részvétellel értékes adománypontok gyűjthetők, melyeket a Richter a nap végén forintokra vált. Minden adománypont után 500 forinttal növeli a magyar gyógyszergyártó vállalat a helyi egészségügyi intézmény számára felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt, így a lakosság aktivitásán múlik, hogy mekkora adományösszeget vehetnek át az intézmények.

A Richter Gedeon Nyrt. prevenciós programsorozatának eddigi 104 állomásán az elmúlt 15 év alatt összesen több mint 668 millió forint adományt vehettek át a részt vevő intézmények. Az országjáró program idén tavasszal 4 településre látogatott el, hogy a helyi közösségek számára ingyenes egészségügyi szűréseket, tanácsadásokat és előadásokat biztosítson, az egészségügyi intézmények számára pedig lehetőséget teremtsen kitűzött fejlesztési céljaik megvalósításához.

A tavaszi szezon során a Nagyatádi Kórház számára 13.826.500 forint, az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) Szerencs számára 15.803.500 forint, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet számára 10.953.000 forint, míg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus részére 13.416.000 forint gyűlt össze a résztvevők aktivitásainak köszönhetően.

A saját egészségügyi állapotuk megismerésén túl a lakosok részvételükkel idén tavasszal olyan adománycélok megvalósításához járulhattak hozzá, mint egy csontsűrűség mérő készülék beszerzése, orvosi műszer és eszközpark fejlesztése, valamint szülészeti ambulancia és alapellátási ügyelet fejlesztése. A saját egészségügyi állapotuk megismerésén túl a lakosok részvételükkel idén tavasszal olyan adománycélok megvalósításához járulhattak hozzá, mint egy csontsűrűség mérő készülék beszerzése, orvosi műszer és eszközpark fejlesztése, valamint szülészeti ambulancia és alapellátási ügyelet fejlesztése.

Az Egészségváros védnökei idén is izgalmas előadásokkal várták a rendezvényre látogatókat. A Richter a Nőkért sátorban Szily Nóra, Jaksity Kata, Béres Alexandra és Molnár Andi életmód tanácsait hallgathatták meg a résztvevők. Az Agora előadósátorban Radványi Dorottya vezette az egészségügyi beszélgetéseket, míg Katus Attila jóvoltából aerobik órán vehettek részt a helyszínekre látogatók. Rudolf Péterrel, a Richter Gedeon életét bemutató Nem tűntem el című film főszereplőjével Szerencsen egy közönségtalálkozón, Cegléden pedig egy színpadi beszélgetés keretén belül találkozhattak az érdeklődők.

A szűrések és tanácsadások mellett a résztvevő egészségügyi intézmények szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, a lelki egészség fontosságáról, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséről, kezeléséről, a női egészség megőrzéséről is.

Virtuális adománypont-gyűjtéssel is sokan támogatták az egészségügyi intézményeket

A Richter Egészségváros hivatalos Facebook eseményeiben is számos előadást követhettek élőben az érdeklődők. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért, mint a személyes részvétel. Az élő, online közvetítésekhez fűzött hozzászólásokkal, megosztásokkal és kedvelésekkel az érdeklődők összesen 3.111.500 forintot gyűjtöttek az egészségügyi intézményeknek.

Az élő közvetítéssel sugárzott előadások a Richter Egészségváros hivatalos Facebook oldalán továbbra is elérhetőek, így a közvetítések során elhangzott hasznos és hiteles információk hosszú távon is segítséget nyújthatnak a lakosok számára egészségük megőrzésében. Tekintsék meg a nagyatádi, a szerencsi, a ceglédi vagy a berettyóújfalui előadásokat.

A Richter Gedeon Nyrt. elkötelezett az egészségmegőrzés mellett, és hisz abban, hogy a prevenciós programok révén hosszú távon javítható a magyar lakosság egészségi állapota. A prevenciós programsorozat ősszel folytatódik, addig is kövessék figyelemmel az Egészségváros hivatalos weboldalát valamint Facebook oldalát - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek