• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Tudományos partnerek közössége

Hírek 2019.06.19 Forrás: Weborvos
Tudományos partnerek közössége

Ha két olyen erős partner találkozik, mint a Semmelweis Egyetem és a Siemens, ott hatalmas lehetőségek nyílnak.

A Siemens Healthineers és a Semmelweis Egyetem együttműködési megállapodást írt alá június 19-én. Ennek kapcsán Sonja Wehsely-t, a Siemens Healthineers stratégiai és üzletfejlesztési igazgatóját kérdeztük.

Hogyan lehetne bemutatni azt a „klubot”, amelyben a Siemens Healthineers-szel kötött megállapodás aláírása után a Semmelweis Egyetem részt fog venni?

Ez a „klub” olyan tudományos partnerek közössége, akikkel a szakmai és technológiai újítások és az új ötletek rutinszerű klinikai felhasználása érdekében együtt dolgozunk. Egészen konkrétan fogalmazva,a Siemens termékek felhasználói nagyon közel állnak a beteghez, a betegség kezeléséhez, és folyamatosan kell dolgozniuk a beteg kezelését befolyásoló jelenleg még nem kielégített klinikai igények megoldásán. Gyakran ezek a felhasználók, azaz partnereink, fedezik fel termékeink esetleges továbbfejlesztési lehetőséget, amelyek kielégítik a klinikusi igényeket, és végső soron jobb eredményekhez vezetnek, sok esetben alacsonyabb költségek mellett. A teljes képhez meg kell érteni, hogy az orvostechnológia világa egy olyan egyedülálló iparág, ahol termékeinket olyan klinikusok használják, akik szívesen fejlesztik a klinikai munkafolyamatot, egyszerűsítik a technológiák felhasználhatóságát, gyorsabbá, következetesebbé, reprodukálhatóbbá teszik az eredményeket – mindezt életük és a beteg életének egyszerűsítése érdekében. Természetesen, folyamatosan szoros együttműködésben dolgozunk a felhasználókkal, ez új területek és technológiák feltárásához vezet, és megmutatja nekünk, hogy mely területeken kell termékeinket még tovább fejleszteni. A partnereinkkel kialakított közös munkát nagyon hatékony „együttműködési körnek” tekintjük, az innovációs együttműködés folyamatossá válik, és lehetővé teszi, hogy a klinikai igények még jobb kielégítését, a páciens még jobb kiszolgálását megcélzó technológiát állítsunk elő.

E hálózat részévé válik a Semmelweis Egyetem?

Világszerte működő tudományos partnereink közössége több száz partnerből áll – ez egy olyan közösség, amelynek tagjait egymással is összekapcsoljuk, hogy tovább erősítsük a tudás- és tapasztalatcserét. És mivel minden partner más, ráadásul a több mint 100 partnerország kultúrája és egészségügyi rendszere eltér egymástól, úgy gondoljuk, hogy egy ilyen közösség nemcsak fontos, hanem alapvető szükség van rá, a betegek és az iparág érdekében. A Semmelweis Egyetem a Siemens Healthineers első ilyen tudományos partnere kardiológiai területen Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen híres egyetemmel és orvosi létesítménnyel lépünk be ilyen partnerségbe.

A Semmelweis Egyetem Európa egyik vezető orvostudományi egyeteme, a Siemens Healthineers a globális egészségügyi ellátás kulcsszereplője. Hogyan fognak együttműködni egymással?

Nyilvánvaló, hogy ha két ilyen erős partner találkozik, hatalmas lehetőségek nyílnak. A Semmelweis Egyetem szemszögéből a Siemens Healthineers a technológiai és mérnöki ismereteket, valamint számos egyéb kompetenciát hoz az asztalhoz, miközben a Semmelweis nyilvánvalóan minden klinikai szakértelemmel és alapvető szakmai kompetenciával rendelkezik. Mi, a Siemens Healthineers, az egészségügy pionírjaként szeretnénk együttműködni partnereinkkel. Egyértelmű víziókkal és kivételes tapasztalattal rendelkező partnereink lehetővé teszik számunkra, hogy partnereink olyan új helyszínekre léphessenek be, amelyeket senki sem képes egyedül ellátni. A Semmelweis partnerség kiindulópontjának megteremtéséhez biztosan közösen fogunk megvizsgálni a szív- és érrendszeri betegségek kezelését, és onnan léphetünk tovább, például a személyre szabott orvoslás jövőképének közös előmozdítása érdekében.

Hogyan illeszkedik az egészségügyi intézményekkel való partnerség a Siemens Healthineers jövőképébe?

Az ilyen partnerség az érdekek és a jövőkép tökéletes egyezésének tekinthető. Alapvető célunk a betegek tökéletes kiszolgálása, ezért olyan termékeket kínálunk, amelyek lehetővé teszik a betegségek átfogó kezelését. Ez az átfogó betegség menedzsment nemcsak a technológiát, például képalkotó diagnosztikai eszközöket jelenti, de olyan megoldásokat is, amelyek a különböző forrásokból, például a képalkotásból, klinikai tesztekből, genetikai információkból, és labordiagnosztikából származó klinikai információkat integrálják. Ez megköveteli a klinikai munkafolyamatok kezelését, azaz a teljes betegút nyomon követését– minden olyan területen, ahol aktív vagyunk, és folyamatosan dolgozunk a kínálatunk fejlesztésén. Hiszünk abban, hogy kötelességünk a partnerekkel való együttműködés, és erős klinikai partnerek nélkül nem tudunk igazán kiváló eredményt elérni.

A keleti blokk első MR-berendezését 1987-ben telepítették a Határőr úton – akkor az is Siemens márkájú MR volt. A Siemens egy évtized után az egyik legmodernebb gépével tért vissza a klinikához. Hogyan látja az MR-diagnosztika fejlődését az elmúlt 30 évben?

A képminőség folyamatos javítása és az alkalmazási tartomány szélesítése mellett a másik fő cél az, hogy az MR vizsgálat kevésbé legyen kényelmetlen a beteg számára. Nagyon régen, amikor az első MR-berendezést Önöknél telepítették, a mágnesnyílása még nagyon keskeny volt, a mágnes hosszú volt, a vizsgálati idő pedig még annál is hosszabb, szinte elviselhetetlen zaj mellett. Folyamatos fejlesztéssel elértük, hogy manapság a legrövidebb és legszélesebb gantry átmérőjű mágnest gyártjuk az iparágban, jelentősen lerövidítjük a vizsgálati időt, és igazán hatékony zajszűrő technikákat alkalmazunk.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink