• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Berta2

Orvos válaszol

Mikor érkezik válasz? Lehet ez a jelige:Berta

Kedves Berta! A szakmai válasz is megérkezik majd a szemésztől, akinek elküldtem a levelét. Illetve remélem, hogy a szemfenéki ereződést kérdezte Berta, mert a levelek nem sorrendben érkeznek, így ilyen egy sorból, mint ez is fogalmam sincs
arról, hogy ki és mit akar. 2 éves problémával biztosan kibírja jövő hét elejéig a várakozást.

Úgy gondolom, nagyon ideges. Ha azt írja, hogy csúnya az ereződés a szemén és nem viselhet kontaktlencsét, akkor én kötőhártya gyulladásra gondolok, ilyenkor meg kell írni, hogy az elváltozás a szemfenéken van. Meg azt is, hogy miért ment szemfenéki vizsgálatra, mi volt a panasza.. Nem utolsó sorban miért ment hormon vizsgálatra, A hormonok általában nem lehetnek rosszak, mert a hormon az gyűjtőfogalom. Mintahogy a pereket sem lehet általában minősíteni.

A vércukor színtje sem alacsony, csak a mérés időpontjában volt alacsony. Mert ha alacsony volna, azt bizony észrevenné. Gombás fertőzése is lehet. Hol itt, hol ott. Természetesen nem mindegy, hogy a fejbőrén, vagy a hüvelyében, vagy kettő között valahol van gombás fertőzése. Meg hogy milyen gomba. Úgy látom, nemcsak ideges, de kapkod is. Összegyűjtött már pár főorvost. Szabadon döntheti el, bízik-e valamelyikben, mintahogy én is szabadon döntöm el azt, hogy melyik ügyvédre bízom a perem. De azért előbb-utóbb nem árt valamely szakember mellett kikötni . És lennének még javaslataim kedves Berta: ne keserítse el az, ha nem hallgatják végig az orvosok, mert ha sikerül elvégeznie a jogot, akkor Ön is lesz olyen helyzetben sokszor, hogy embereket, panaszosokat végig kell hallgatni.

És most próbálja meg tiszta fejjel és őszintén végigolvasni a saját levelét és válaszolni saját magának: ugyan mit is írt itt össze-vissza? Félti a szemét, ez természetes. Ide-oda kapkod, nem tudja megjegyezni azt, mint mond az orvos, nincs egy normális diagnózisa pedig több főorvossal konzultált , ideges, éhezik, alacsony a vércukra, pedig akár lehetne
cukorbeteg is a szemfenek szerint gondolja, elrohan egy vércukorvizsgálatra, kicsit kivizsgáltatja úgy általában a hormonjait, meg el van keseredve és különben is joghallgató, akin néha itt-ott előjön a gomba a napi 40 szál cigaretta között. Egyébként nincs ideje sorbanállni a laborban.

Hát kedves joghallgató most az a legfontosabb hogy rendet tesz az életében. A cigarettát abbahagyja, rendesen étkezik / nem jelenti, hogy drágán/ naponta sétál fél órát télen is / akár templomtornyot nézve/ elballag egy szemészetre és ott kér egy vizsgálatot és leletet, kontaktlencse helyett szemüveget hord / állhat jól is. Kevesebbet internetezik addíg, amíg nincs diagnózisa! /szemrontó képernyő, buta gondolatok stb.,/ Ezután egyetemista és 30 éves lány létére megpróbálja összeszedni magát is, gondolatait is. Akár írja össze a panaszait egy lapra / kézzel, értelmesen/. És megkapja kollégámtól a szemorvosi szakmai választ is.

Kívánom sikerüljön ne ilyen össze-vissza pörögni, sikerüljön megnyugodni és kissé bölcsebbé válni. Ha rosszindulatú volnék, azt kívánnám, kapjon minél előbb jogi diplomát és sok egyszerű ember óriási baját kelljen végighallgatnia és megoldani, amikor majd nemcsak órákat vár laborvizsgálatokra, hanem éveket
tárgyalási időpontjaira. Az majd elkeserítheti! Még mielőtt ideér, meg kellene nyugodnia is, gyógyulnia is és önmagával szemben összeszedetten, igényesen és felelősen viselkednie, amihez sok sikert kívánok, mert azért meghallgattam, ugye?
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink