• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szeretném megtudni, hogy a/klimax/-menopauzának a jellegzetes tünetén kívül/ pld.hőhullám, éjjeli veritékezés,stb./ mik a tünetei? 54 éves vagyok, tavaly kivették a méhemet, petefészkeimet. A szövettani lelet negativ volt. A műtétet követő 4 . hónapban elkezdett a testem, biszeregni,viszketni, semmilyen kiütés nen látható rajta. Szinte állandó jelleggel égő, csipő és szuró érzést érzek a hüvelyemben. Már mindenféle vizsgálaton átesetem, a leleteim negativak. A nőgyógyász azt mondja, hogy hormonális oka lehet, de nem szedhetek hormont, mert emlőműtéten estem keresztül több évvel ezelőtt, és a kezelőorvosom tiltakozik a hormonszedés ellen. ellen. Remifemint szedek, de az ezen a problémán nem segitett,csak
a hőhullámon .Azt is mondták egyes orvosok, hogy lehet idegi, vagy pszichés alapon is ez a tünet, ugyanis elég sok mindenen mentem keresztül az elmult évben. Nyugtatót szedek, pszichológushoz is járok, de semmilyen változás nincs. Sokszor már elviselhetetlennek érzem ezt a panaszt, ami már több mint egy éve tart. Még a ruha érintését is zavarónak találom. Van valamilyen megoldás erre a problémára, mi lehet a bajom? Hormon, ideg, vagy pszichés ok? Kinek higyjek? Mit csináljak, hova forduljak még, hiszen már minden kivizsgálás megtörtént.

Tisztelt Katalin!
Nagyon nehéz újabb ötleteket adni, hiszen gondolom, hogy Ön már elég sok orvosnál járt. Az Ön által leírt tünetek valószínűleg hormonális eredetűek, amelyhez társul némi pszichés ok is. Ha az emlőműtétje nem rosszindulatú elváltozás miatt történt, mindenképpen javasolom a helyi oestrogen kúpok használatát (Ortho-Gynest D), amely a hüvelyi problémáját lényegesen csökkenteni fogja.Elképzelhető az is, hogy ez az általános viszketésben is javulást fog okozni. Mérlegelendő az is, hogy oestrogen tapaszt is használjon, hiszen így élni nem lehet. A hormonok használata mindig nehéz kérdés,de a mai álláspont szerint az oestrogének nem okoznak rosszindulatú emlőelváltozást. Remélem, hogy valamilyen formában mégis tudtam Önnek segíteni. Tisztelettel:

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink