• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egy kézben a tatai Kastélypark és a Svábhegyi Gyerekklinika

Hírek 2020.06.17 Forrás: Weborvos Szerző:
Egy kézben a tatai Kastélypark és a Svábhegyi Gyerekklinika

A 10 millió eurós tőkebevonással a TOP 3-ba kerülhet a Doktor24 cégcsoport.

Óriási tervekkel állt a nyilvánosság elé kedden az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar  magánegészségügyi cégcsoport, a Doktor24. A privát szolgáltatónak minden alapja megvan a nagy álmokhoz, például egy új magánkórház alapításához, ugyanis két külföldi vállalat, a luxemburgi Value4Capital, valamint a német Ananda Impact Ventures 10 millió eurót (kb 3,46 milliárd forintot) fektetett be a 15 éves hazai cégbe.

A pénzből a Doktor24 megvásárolt két magyarországi egészségügyi szolgáltatót: a gyermekorvosi magánellátásban piacvezető Svábhegyi Gyermekgyógyintézetet, valamint az ország első számú magán sport- és végtagsebészeti központját, a közfinanszírozott sebészeti ellátást is jelentős százalékban végző tatai Kastélypark Klinikát. A legnagyobb beruházás azonban Kelenföldön egy 3 ezer négyzetméteres magánkórház felépítése lesz, amelybe négy korszerűen felszerelt műtőt, 35 ágyat, 25 rendelőt terveznek.

Ezekkel a lépésekkel a Doktor24 a hazai magánegészségügy egyik piacvezető intézményévé válik - mondta kedden a cégcsoport vezérigazgatója. Lancz Róbert felidézte, hogy anno 2005-ben, amikor a vállalkozás indult, főleg foglalkozás-egészségügyi szolgáltatással foglalkoztak. Ehhez kapcsolódott be a járóbeteg-ellátás, a szűrővizsgálatok. Ma már évente több mint 300 ezer orvos-beteg találkozót bonyolítanak le, és 430 munkatárssal dolgoznak országosan, akik közül 200 orvos.

A tavalyi árbevételük 3,5 milliárd forint volt, idénre 5 milliárdot terveztek, igaz, a járvány okozta leállás miatt ez valamivel kevesebb lesz, de így is meghaladja majd a 4 milliárdot - ígérte a vezérigazgató. Lancz Róbert beszámolt arról is, hogy a veszélyhelyzet miatt távkonzultációra kényszerültek, ami viszont nagyon sikeres váltásnak bizonyult, így pácienseiknek továbbra is fenntartják ezt a lehetőséget.

A két, korábban önállóan működő magánegészségügyi intézmény vezetői is elmondták kedden, hogy sokat várnak a Doktor24-hez történő csatlakozástól. A főleg ortopédiával, végtagsebészettel, sportsebészettel foglalkozó tatai Kastélypark Klinika fő tulajdonosa, Béres György emlékeztetett arra, hogy ez az egyik kijelölt ellátó intézménye az olimpikonoknak, az Operaház és több táncegyüttes alkalmazottainak. Béres György elmondta, az új magánkórház felépülésével meg tudják duplázni a műtétszámot, az eddigi évi 2500 operációt akár 5 ezerre is növelhetik.

A 13 éve magánintézményként működő, bár közfinanszírozott ellátást is nyújtó Svábhegyi Gyermekkórház több mint két tucat szakterületen nyújt privát ellátást, de közfinanszírozott szolgáltatások is elérhetőek főleg allergológia és pulmonológia terén. Dr. Skorán Ottó, a gyermekgyógyintézet alapítója elmondta a járvány egy sor új megoldást kényszerített ki az ellátásban, így például a telemedicina széleskörű alkalmazását. "Éveket ugrottunk előre a fejlődésben", és ebben a Doktor24 segítségének is nagy szerepe volt.

A két magánintézmény csatlakozásával, valamint a kelenföldi magánkórház felépítésével a tervek szerint nem ér véget a cégcsoport terjeszkedése. A távlati célok között további fejlesztések, felvásárlások is szerepelnek.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink