• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

19 éves lány vagyok, nehéz időszakon túl

Orvos válaszol

Kedves Doktor ur! 19eves lany vagyok, nehez idoszakokon tul. Minden tavaly februar vegen kezdodott. A gimi utolso evet nehezen birtam lelkileg a padlon voltam. Rogeszmes gondolataim lettek azvelso pedig az volt hogy en agyverzest kapok. Erre azert asszocialtam mert mikor ideges voltam ...

... akkor kipirultam, szoritott a nyakam , fajt a fejem es piros lettem. Mindezveleinte cssk stresszes helyzetekbenvjelentkezett am kesobb marcotthoncis amikor nyugodt voltam.lA maskk rogeszmes gondolatomat nem emlitem mivel az mar megszunt elmult a vallasba vetett hitemnek koszonhetoen. áAzota jartam haziorvosnal is vervetelen is minden rendben vernyomasom ha nyugodt voltam meg kicsit alacsony isvolt es altalaban az is. Am en egy ordogi korbe kerultem amikor azt kepzeltem hogy ha en idegesvvagyok akkor az egyenlo a vernyomas emelkedessel az pddig agyverzest hoz es ennyi, meghaltam. Rajottem hogy nem a halaltol felek hanem ettol az erzedtolvettol az oriasi pankktol ami ram jott olyankor. Miánd a pszichologus haziorvosom es vegulvpszichiaterem azt mondtak hogy nem tudok agyverzedt kapni meghalni meg foleg nem! Mar jol voltam erettsegi utan ki utaztam amrrikaba es angol nyelvet tanultamvbattyamnal laktam. A vilag kitarult elottem megnott az onbizalmam mindenvnegativ ostoba gondolatvszinte elmullott. Teljes eletet eltem. Kivancsisagbol feltettem ezt a kefdest egy oldalon egyvpdzichiaternek aki pszichoterapeuta is es az o valasza kisse megijesztett. Azt irta ha az ember nagyon megijded igenis megtud halni áes ha kiugrik nagyon a vernyomasa valamiert akkor agyverzest is kaphat. Azota nem allandoan de gyakran edzembevjut ez es kisse szorongassal tolt el..nem tudom miert keztdtem megint foglalkozni ezzelvazvostovasaggal de megint itt van ez a gondolat es tudom hogy fogadnomvk3llene de en elutasutomvmertvketsegbe ejt. Doktor ur jovohrttol volytstom a terapiamat amit abbahagytam a kulfoldi tartozkodasom miatt de addig is remelem megnyugtato valasszsl tud szolgalni. Ne haragudjon ha sokat irtam! Nagyon varom valaszat, koszonom!


VÁLASZ


Kedves levélíró!

Lehet, hogy egy kicsit gonosznak fog tartani,de legalább őszinte vagyok. Valóban sokat ír magáról, éppen azon gondolkodtam, hogy hány ember szükséges ahhoz, hogy megnyugodjon. Ez volt a gonoszság.
De feltűnt a levelének az a sora, hogy milyen változáson ment keresztül, amikor "kitárult" Ön előtt a tér.
Ön bizonyára tehetséges, de valami akadály miatt nem érzi magát tejesnek.
Én egy izgalmas, kalandokkal, ritka történetekkel teli, mozgalmas életet kívánok Önnek, lépjen át a félelmein, próbálja csökkenteni a kiszolgáltatottságát a gyakran középszerű és unalmas elvárásoktól. Ha nem ebbe az irányba halad, akkor bizony a fél világnak kell majd Ö magával foglalkoznia és ez nem jó sem Önmagának, sem a környezetének.
Tudom, hogy micsoda szárnyalás látni-érezni, mi minden van a világon. Vannak; akik megijednek ettől, de másokra izgalmat, beteljesülést okozhat.
Csak repüljön kedves.

Üdvözlettel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink