• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kedves belgyogyasz. Etkezes utan faj nagyon de nagyon erosen, tompan a felhasom, gyomorszaj pontosan de annyira hogy nem tudok kiegyenesedni...

...Voltam gasztroenterologusnal megvolt a gyomortukrozes, UH vizsgalat es Helicobakterium teszt is a verbol.Minden negativ, nem talaltak semmit.Egyszeruen nincs semmi bajom az orvosok szerint, megis nagyon faj a gyomrom ha barmit eszek.Egyedul piritos kenyeret tudok enni attol nem vagyok roszul.A hasfajdalom megszunik ha beveszek emesztotablettat igy teljesen helyrejovok.Sokszor szur, faj a jobb bordaiv alatt is de ez a fajdalom turheto viszont a hasi fajdalom az nem.Megfigyeltem azt is hogy a szekletem agyag szinu.Sokszor eloall egy ego fajdalom is ami aztan atalalakul tompa fajdalomra, ehsegerzetem van de ha eszek akkor borzasztoan faj a gyomrom muszaj bevegyek emesztotablettat.Ha erezem hogy ehes vagyok es eg, faj a gyomrom akkor hanyinger is jelen van ezt szoktam enyhiteni haztartasi kekszel.A gasztroenterologus kiirt nekem savc
sokkento gyogyszert hogy egy honapig szedjem de nem latok semmi hatast, abszolut nem csokken a fajdalom a szavcsokkentotol csak kimondottan emesztogyogyszerrel csokken.
Dietazok 2-3hetet akkor helyrejovok es ahogy ujra eszek rendesen akkor megint eloall es tart 2-3hetig.Ez igy folyik mar marcius ota.Kerem kedves belgyogyasz adjon valami jo otletet mit csinaljak ,hova ,milyen orvoshoz menjek meg.
Koszonom valaszat.
Baboka jeligere.


VÁLASZ:

A hasi fájdalom kivizsgálása, amennyiben az említett vizsgálatok nem vezettek eredményre, nem fejeződik be, hanem speciálisan felkészült gastroenterologiai osztályon, esetleg kórházi befekvéssel folytatódik. Olyan sok lehetőség merül fel a panaszok hátterében, hogy azokat az elmondottak alapján nem lehet felsorolni még a feltételezés szintjén sem. Az Ön által említett vizsgálatok a legegyszerűbb és a legtöbbször célra vezető vizsgálatok, amelyeket kezelőorvosa elvégeztetett, de az ok kiderítése hiányában tovább kell lépni, első sorban a területileg illetékes kórház, esetleg egyetem felé.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink