• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktornő!

A véleményét szeretném kérni az egy éve történt baleset által elszenvedett sérüléseimmel kapcsolatban. Zebrán ütött el egy személyautó, ezáltal bal felkar törést(sebészi nyak) illetve egy komplex bal oldali medencetörést szenvedtem. 5 órás műtéttel sikerült mindent a helyére rakni...

... A medencém teljes egészében összetört, a szeméremcsontom, a lapátcsont, a medencecsont. A combcsontom 3 cm mélyen fúródott a medencémbe és azt mondták, hogy emiatt is törött ennyire össze a medencém. A combcsontom sérült de nem halt el. Végtaghossz különbség szerencsére minimális lett csak. 3 szalaggal és 17 csavarral rakták össze a medencém. 2,5 hónapon keresztül feküdtem az ágyban, teljesen tehermentesítve a medencém. Ezt követően egy éven keresztül gyógytorna. Jelenleg szinte panaszmentesnek mondhatom ezt a területet, bár ettől függetlenül mindig vannak apró panaszaim. Jelenleg hátul a keresztcsontom fáj, amitől az egész lábam zsibbad. Se állni nem tudok, se ülni hosszabb távon.
Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy Ön szerint mire számíthatok még a jövőben (csipőprotézis...) Mennyire leszek teherbíró fizikailag, munkaképes.
A kéztörésemmel kapcsolatban sajnos nem vagyok ilyen bizakodó. Targon szegezéssel végezték a műtétet, mely szegektől 4 hónapja megszabadultam már. A kezemmel nagyon sokat szenvedtem, meg sem tudtam mozdítani. Nagyon intenzíven tornásztattam a hatalmas fájdalmak ellenére is, viszont még a mai napig is 20 fokos eltérés van a két kezem között. Első gondolatra minimálisnak gondolnám ezt a 20 fokot, de a hétköznapi életben is sajnos problémát okoz(függöny). Sokkal gyengébb is az a kezem. Ön szerint mit tehetnék még, hogy bővüljön ez a mozgástartomány. Sajnos az a tapasztalat, hogy külső segítség hatására rl lehet vinni a teljes szögig, de sajnos én magam nem tudom.
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv


VÁLASZ


Nem tudok kielégítő választ adnia kérdéseire, mert komplikált sérülését, a jelenlegi állapotot pontosan nem ismerve nem lehetséges. Tájékoztatása csak nagy vonalakban jelzi az állapotot, de véleményt adni azok alapján nem lehet. Csak példaként említem, hogy az említett 20 fokról nem tudhatom, hogy melyik ízület (könyök, váll?), milyen irányú mozgása szűkült be 20 fokkal vagy 20 fokra, azt sem tudom megítélni, hogy a keresztcsont-fájdalmat stb. a csípőizület vagy a gerinc betegsége, elváltozása okozza-e. Azok a baleseti sebészek, akik rendbe hozták, bizonyára el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat és a jövőt illetően is sokkal megbízhatóbb véleményt tudnak adni, mint amilyenre én lennék képes.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink