• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Doktor Úr !

1 hónapja jelentkezett először görcsös gyomortáji fájdalmam, illetve hánytam majd megkönnyebbültem, fájdalmam elmúlt. Majd kb ez egymás után 4 napon keresztül ismétlődött, de hányás után panaszaim megszüntek...

... Persze vettem be rá fájdalomcsillapítót is, de szerintem azt is kihánytam. Stresszesebb időszakom van és ennek tudtam be a panaszaimat. Majd két hét szünet után ismét jelentekezett a fájdalom, hányás után sem múlt el és jobb bordaív alatt is nyomásérzékeny lett a hasam és már nem csak a gyomromat éreztem fájdalmasnak. vettem be fájd. csillapítót, görcsoldót. Fájdalmam ekkor sem csillapodott ezért az éjszakai ügyelethez fordultam, ahol im. koktélt kaptam. Erre fájdalmam elmúlt. Éjszaka még ismeretségen keresztül készítettek egy hasi UH vizsgálatot. Leletem:máj csak bordaközből vizsgálható, norm, nagyságú szabályos UH szerk. Benne focalis elv, nincs. Reflexiója fok. a choledochus norm tágasságú az intrahep. epeutak sem tágabbak. Epehólyag feszesen telt , megtört alakú, fundus septált, lefűzött jell., bizonyos síkban szinte önnálóan ábrázolódik, fala egyenetlenül vaskosabb, alsó részén kif. echoszegény 5-6 mm, nem hypervascularisalt. Egyértelmű kőjel nem látható, lumenében sludge látható, apró microlithekkel. A többi hasi szervem negatív, kóros nincs.
Véleménye az UH-s orvosnak, hogy cholecystitis gyanuja felmerül.
Másnap elmentem a sebészeti szakrendelésre ahol 0 diétát javasoltak, és két fajta antibiotukumot Augmentin 325 mg, illetve Klion 3x1 tbl szedjek. Azóta viszont teljesen jól vagyok, pedig nem nulldiétázom és antibiotikumot sem szedem, sem hőemelkedésem, sem fájdalmam, sem rossz közérzetem nincs. Kovászos uborkát ettem, erre sem lett semmiféle panaszom ! Kérdésem lehet, hogy elnézett valamit az UH-s orvos ? Vagy ilyen gyorsan meggyógyultam belőle ? A gyógyszerszedést sem kezdtem pont ezért el mert teljesen jól vagyok. Mit tanácsol ? Létezik panaszmentes epehólyag gyulladás ? labor vizsgálatom még nem volt.


VÁLASZ


A leírásból nem egyértelmű az epehólyag-gyulladás, az orvos is azt írta, hogy a gyulladás gyanúja felmerül. Tehát nem egy határozott véleményről van szó. Bármilyen betegség, állapot spontán is javulhat, gyógyulhat. Az Ön esetében is ez történhetett. (Pl. ha egy epekő spontán távozott.) Érdemes a biztos tudás érdekében választott időpontban az ultrahangos vizsgálatot megismételni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink