• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Jó napot kívánok!
Nekem a következő lenne a problémám:
az elmúlt időszakban, mondjuk az elmúlt 1,5 hónapban többször fájt a gyomorszájam, amire az orvos gyomorvédőt írt fel, mondván biztosan a sok idegeskedés miatt van. Valamint holnap lesz egy hete, hogy reggel elkezdett görcsölni a gyomrom alul...

... Még sosem volt ilyen érzésem és közben jött az inger, hogy wc-re kell mennem, de nem sikerült. Fél órát szenvedtem, de nem ment. Mikor megtöröltem magam a wc papír véres volt. Utána még többször próbálkoztam, de nem ment és egyre jobban éreztem a feszítő érzést, ami nagyon kellemetlen volt. Elmentem a gyógyszertárba és vettem hashajtót, ami egy óra után hatott is. Bár még nekem sosem volt, gondoltam, hogy csak egy egyszerű székrekedés lehet. Délelőtt nem nagyon ettem semmit, csak teát ittam és gyümölcsöt fogyasztottam. Estefelé vacsoráztam és nem sokkal vacsora után nagyon elkezdett görcsölni a gyomorszájam. A vacsora két részletben ki is jött belőle, pontosabban kihánytam (nagyon savas volt). De utána is folyamatosan fájt a gyomorszájamnál. Másnap megint csak gyümölcsöt ettem és teát ittam. Majd megpróbálkoztam egy kis ebéddel, ami távozott belőlem nem sokkal utána. Mikor belenéztem a wc-be a székletem narancssárga színű volt és laza állagú. Újra megijedtem. Hétfőn elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött laborba. A leleteim negatívak lettek, csak két érték tért el a normáltól. Az egyik a Gamma Gt, ami nekem 36 lett (a normál érték 7-32 között van) és a másik a HDL koleszterin, ami nekem 2,35 lett (normál érték: 0,9-1,8). Az orvos csak savlekötőt írt fel nekem, ami semmit sem használ, mert most pár nappal később újra nem tudok wc-re menni (nagyon rossz érzés) és a gyomrom is többször fájt étkezések után, pedig diétázom. Mitől lehet?
Nem tudom, hogy van-e köze a két dolognak egymáshoz, de az elmúlt fél évben 8 kilót híztam mivel nincs időm annyit mozogni és ülőmunkát végzek.


VÁLASZ


Az a szabály, hogy a székelési panaszok esetében - ha azok nem egyértelműen valamilyen fertőzéses eredetűek - a vastagbél részletes vizsgálata elengedhetetlen. A véres törlőpapír ugyan nem bizonyít semmit, de mégis felveti a vastagbélbetegség lehetőségét, ahogyan a székelési szokások megváltozása is. A vastagbél betegsége okozhat olyan fájdalmat, amit az érintett gyomorgörcsnek él meg. Azt gondolom, további vizsgálatokra van szüksége.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink